SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Pytania odnośnie żywności

temat działu:

Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1739

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 14 Napisanych postów 267 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 1917
Witam, od 2tyg ćwiczę dietkę mam bo kiedyś już ćwiczyłem, ale mam problem ze znalezieniem pełnoziarnistego pieczywa, jak wchodzę do piekarni i pytam o pełnoziarnistą bułką czy chleb to babka ma minę jakbym ją pytał o to kto jest Mister Olimp,
Drugie pytanie czy w takiej piersi z lidla
http://promocje-w-sklepach.pl/sites/default/files/imagecache/preview4gallery800/1/galeria/2012-03-20_1046/pl_01815_01_b.jpg

Czyli jest to filet z pierśi z kurczaka to wpisywać w diete (na potreingu.pl/kalkulator/kalorii)bo tam sobie zasze z rana rozpisuję to wpisywać
Gotowana pierś z kurczaka czy to jest to Mięso z piersi z kurczaka bez skóry, bo wpisywałem niestety to pierwsze przez ostatni tydzień a na 150Gramach (a tyle zjadam na jedną porccję ) jest aż 18gram różniicy w białku na niekorzyść bez skóry.

Więc mam nadzieje że ktoś mi pomoże to skoryguje ten błąd bo tak mi się wydaje że robiłem błąd a nie ma na po treningu wersji "filet"
No i o to pieczywo jakby ktoś napisał w jakich delikatesach można dosytać bo byłem w Gamie i nie ma.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 416 Wiek 29 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 4472
nie ma, z tym ze mięso jest zdecydowanie lepsze od nabiału. zakres ilości białka jest różny, ale powiedzmy, że 2-2,2 to taka średnia na kg suchej masy ciała oczywiście.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3674 Napisanych postów 31005 Wiek 33 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 294221
W Tesco, większość pieczywa ma podany skład i można tam znaleźć w miarę dobrej jakości chleby pełnoziarniste
Ja mam swoją piekarenkę, gdzie robią mi chleb na zakwasie i mace żytniej wyłączenie, ale to trzeba szukać, niestety większość podrób jest. Zawsze patrz na skład, jak go nie ma to trudno okreslić


co do mięsa różnica poleag tylko na tym, że pierwsze to mięso gotowane, a drugie nie.
Licz zawsze przed obróbką, przecież kupujesz surowe a nie gotowane prawda ? :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 14 Napisanych postów 267 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 1917
No tak ale chodzi mi o to czy ta "Gotowana pierś z kurczaka" to się liczy jako ze skór,a czy jak, bo ja kupuję filety takie w lidlu/biedronce bez skóry samo mięso i nie wiem do czego to zalićżyć, a białko to główny budulec mięśni i nie chcę go jeść za mało, a łatwo się wpakować
Nie chodzi mi o wagę chodzi tylko że:
W 150g gotowanej pierśi z kurrczaka (na potreningu tak napisane) znajduje się aż 50g białka
A w mięsie z piersi z kurczaka bez skóry w 150g znajduje się tylko 32g
I mam pytanie jak wpisywać po prostu filet z piersi z kurczaka, zaliczac do tego drugiego, czyli mesia z kurczaka bez skory?(bo wtedy jest mniej bialka az o 18g na 150g miesa)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 14 Napisanych postów 267 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 1917
To jak pomoze ktos jak z tym filetem, jak wy wpisujecie?Bo roznica w bialku spora
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3674 Napisanych postów 31005 Wiek 33 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 294221
żadna różnica....
jedno jest gotowane, drugi surowe. czyli jedno po obróbce termicznej a drugie przed.rozumiesz ?
Licz ''mięso z piersi z kurczak bez skóry'' i po problemie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 14 Napisanych postów 267 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 1917
OK ,
A mam pytanie czy taki chleb kupilem dzisiaj jest ok:
Skład:mąka, żytnia, woda, ziarno słonecznika, mąka przenna, sól, drożdze
Miał to być chleb pełnoziarnisty słonecznikowy
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3674 Napisanych postów 31005 Wiek 33 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 294221
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 14 Napisanych postów 267 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 1917
Własnie nie ma, sam sklad ;/
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3674 Napisanych postów 31005 Wiek 33 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 294221
no to trudno określić, może być zarówno 90 % mąki żytniej i 10 % pszennej, jak i odwrotnie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 14 Napisanych postów 267 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 1917
No tak, ale mowisz ze w TESCO sa z skladem pocentowym?I najlepiej brac taka co ma najwiecej pszennej?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 416 Wiek 29 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 4472
musi być mąka typ 1850 albo więcej. jak nie ma tego na samym początku to słabe pieczywo.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

KLATA! problem z wyciskaniem!

Następny temat

Mleko?

WHEY premium