Czyli jest to filet z pierśi z kurczaka to wpisywać w diete (na potreingu.pl/kalkulator/kalorii)bo tam sobie zasze z rana rozpisuję to wpisywać
Gotowana pierś z kurczaka czy to jest to Mięso z piersi z kurczaka bez skóry, bo wpisywałem niestety to pierwsze przez ostatni tydzień a na 150Gramach (a tyle zjadam na jedną porccję ) jest aż 18gram różniicy w białku na niekorzyść bez skóry.
Więc mam nadzieje że ktoś mi pomoże to skoryguje ten błąd bo tak mi się wydaje że robiłem błąd a nie ma na po treningu wersji "filet"
No i o to pieczywo jakby ktoś napisał w jakich delikatesach można dosytać bo byłem w Gamie i nie ma.
Szacuny
0
Napisanych postów
416
Wiek
29 lat
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
4472
nie ma, z tym ze mięso jest zdecydowanie lepsze od nabiału. zakres ilości białka jest różny, ale powiedzmy, że 2-2,2 to taka średnia na kg suchej masy ciała oczywiście.
Szacuny
3674
Napisanych postów
31005
Wiek
33 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
294222
W Tesco, większość pieczywa ma podany skład i można tam znaleźć w miarę dobrej jakości chleby pełnoziarniste Ja mam swoją piekarenkę, gdzie robią mi chleb na zakwasie i mace żytniej wyłączenie, ale to trzeba szukać, niestety większość podrób jest. Zawsze patrz na skład, jak go nie ma to trudno okreslić
co do mięsa różnica poleag tylko na tym, że pierwsze to mięso gotowane, a drugie nie. Licz zawsze przed obróbką, przecież kupujesz surowe a nie gotowane prawda ? :)
Szacuny
14
Napisanych postów
267
Wiek
29 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
1917
No tak ale chodzi mi o to czy ta "Gotowana pierś z kurczaka" to się liczy jako ze skór,a czy jak, bo ja kupuję filety takie w lidlu/biedronce bez skóry samo mięso i nie wiem do czego to zalićżyć, a białko to główny budulec mięśni i nie chcę go jeść za mało, a łatwo się wpakować Nie chodzi mi o wagę chodzi tylko że: W 150g gotowanej pierśi z kurrczaka (na potreningu tak napisane) znajduje się aż 50g białka A w mięsie z piersi z kurczaka bez skóry w 150g znajduje się tylko 32g I mam pytanie jak wpisywać po prostu filet z piersi z kurczaka, zaliczac do tego drugiego, czyli mesia z kurczaka bez skory?(bo wtedy jest mniej bialka az o 18g na 150g miesa)
Szacuny
3674
Napisanych postów
31005
Wiek
33 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
294222
żadna różnica.... jedno jest gotowane, drugi surowe. czyli jedno po obróbce termicznej a drugie przed.rozumiesz ? Licz ''mięso z piersi z kurczak bez skóry'' i po problemie
Szacuny
14
Napisanych postów
267
Wiek
29 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
1917
OK , A mam pytanie czy taki chleb kupilem dzisiaj jest ok: Skład:mąka, żytnia, woda, ziarno słonecznika, mąka przenna, sól, drożdze Miał to być chleb pełnoziarnisty słonecznikowy