Czy gotując płatki owsiane i mleko by nie jeść suchych tracę dużo wartości odżywczych i nie opłaca mi się tego robić czy nie przeszkadza to, aż tak bardzo?
...
Napisał(a)
Witam.
Czy gotując płatki owsiane i mleko by nie jeść suchych tracę dużo wartości odżywczych i nie opłaca mi się tego robić czy nie przeszkadza to, aż tak bardzo?
Czy gotując płatki owsiane i mleko by nie jeść suchych tracę dużo wartości odżywczych i nie opłaca mi się tego robić czy nie przeszkadza to, aż tak bardzo?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Tracisz trochę przez obróbkę termiczną, w dodatku zwiększasz ich indeks glikemiczny. Zdecydowanie nie warto, po prostu zalej wodą albo mlekiem i zaczekaj chwilę. Po 2-3 minutach już są miękkie, nawet jak zalejesz zimnym płynem.
...
Napisał(a)
Ja zalewam odzywką, wstawiam na ok 45 sekund do mikrofali i zajadam
;)
;)
Zapraszam na mój kanał:
https://www.youtube.com/c/krzysztofjaruszewski
...
Napisał(a)
A z jajkami jak to jest gdy ktoś ma ich dużo w diecie. Czytałem ze trzeba oddzielać żółtka od białek i jeść jedno, ale nie pamietam które, bo drugie źle wpływa na cholesterol itp.
...
Napisał(a)
W żółtku jest więcej tłuszczu i więcej białka. Jak ktoś jest na redukcji to bardziej przygląda się kaloriom i czasem żółtka oddziela.
Moim zdaniem to jedyny sensowny powód, bo odrzucanie żółtek ze względu na LDL jest bardzo dyskusyjne - w świetle najnowszych badań jest wręcz odwrotnie, mianowicie podobno obniżają LDL. Nie warto więc się tym przejmować, tym bardziej że ludzie w znacznie większym stopniu szkodzą sobie białym cukrem, alkoholem czy syropem glukozowo-fruktozowym.
W skrócie: Jedz śmiało całe jajka.
Moim zdaniem to jedyny sensowny powód, bo odrzucanie żółtek ze względu na LDL jest bardzo dyskusyjne - w świetle najnowszych badań jest wręcz odwrotnie, mianowicie podobno obniżają LDL. Nie warto więc się tym przejmować, tym bardziej że ludzie w znacznie większym stopniu szkodzą sobie białym cukrem, alkoholem czy syropem glukozowo-fruktozowym.
W skrócie: Jedz śmiało całe jajka.
...
Napisał(a)
I jedszcze jedno pytanie. Czy robienie sosow piecArkowych lub serowych z torebki zeby urozmaicić suchy ryz nie jest jakies bardzo zle dla diety czy macie inne propozycje do ryzu, bo olowa z oliwek juz sie przejadla
...
Napisał(a)
Odswiezam temat odnosnie sosow. Czy np. Makaron mieso i sos do spagetti moze występować w diecie? Ponadto jeszcze raz odnosnie platkow bo zalewanie nie starcza. Dzis 100g jadlem 40 min bo suche byly. Troche chore wiec pytam was o opinię.
...
Napisał(a)
Nie wiem jak ty to robisz z tymi płatkami stary. Może spróbuj płatków instant? One są drobniej pocięte i szybciej miękną.
Co do sosów to zwracaj uwagę na zawartość węglowodanów i tłuszczy w nich zawartych. Wybieraj te z minimalną ilością węgli. A najlepiej to rób samemu, np. z oleju lnianego budwigowego.
Co do sosów to zwracaj uwagę na zawartość węglowodanów i tłuszczy w nich zawartych. Wybieraj te z minimalną ilością węgli. A najlepiej to rób samemu, np. z oleju lnianego budwigowego.
...
Napisał(a)
Zalej na noc (jeżeli jesz rano) szklanką wody i rano (lub po ok 30-60min będą miękkie).
Moderator działu Odżywianie
Poprzedni temat
Dieta do oceny (początkujący)
Następny temat
witam jestem nowy i potrzebuje ppmocy
Polecane artykuły