Jest liderem w tym dzialeSzacuny
464
Napisanych postów
9051
Wiek
36 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
91262
Bułkę pieczemy sami. Oto przepis:
- 100g białka jaja
- 40g odżywki białkowej bezsmakowej, w moim przypadku był to Ostrovit 80
- szczypta soli, pieprzu, proszku do pieczenia, kminku
Białka jaj z solą ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy resztę składników i lekko miksujemy żeby się złączyły.
Masę wylewamy na formę i do pieca na ok 10-15min na 180stopni.
Bułkę możemy przełożyć dowolnymi składnikami, w moim przypadku był to filet wędzony z kurczaka, sałata, pomidor.
Szacuny
1158
Napisanych postów
95001
Wiek
34 lat
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
375707
Generalnie nie znam się na gotowaniu ale wydaje mi się, że ta bułka bardziej podchodzi pod biszkop niż bezę(bynajmniej z wyglądu na zdjęciu) ponieważ jest pieczona w wysokiej temp krótko, a z tego co mi się kojarzy to bezy się suszy w temp 100st ok godziny, ale mogę się mylić
Szacuny
1596
Napisanych postów
56736
Wiek
40 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
264393
W weekend spróbuję zrobić. Jakiś pomysł co użyć zamiast wheya bezsmakowego? Nie dysponuję takim wynalazkiem.
Doświadczenia wszystkich kulturystów są podobne
Ludzie się na nich gapią, wytykają palcami
Są jak wybryki natury ale nie mają cyrkowego namiotu aby się w nim skryć.