Kupiłem dzisiaj chleb razowy z piekarni Kupczyk i chciałbym się dowiedzieć czy mogę go jeść. Skład: mąka pszenna, mąka żytnia, mąka razowa, woda, drożdże, zakwas żytni, sól, otręby żytnie, sezam, miód. Co o nim sądzicie?
...
Napisał(a)
Witam
Kupiłem dzisiaj chleb razowy z piekarni Kupczyk i chciałbym się dowiedzieć czy mogę go jeść. Skład: mąka pszenna, mąka żytnia, mąka razowa, woda, drożdże, zakwas żytni, sól, otręby żytnie, sezam, miód. Co o nim sądzicie?
Kupiłem dzisiaj chleb razowy z piekarni Kupczyk i chciałbym się dowiedzieć czy mogę go jeść. Skład: mąka pszenna, mąka żytnia, mąka razowa, woda, drożdże, zakwas żytni, sól, otręby żytnie, sezam, miód. Co o nim sądzicie?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
z reguły,na pierwszym miejscu w składzie jest składnik,którego jest najwięcej,dodatkowo nie wiadomo jakie typy mąk użyto-więc raczej jest kiepskiej jakości
Zmieniony przez - Szprota94 w dniu 2013-04-03 16:09:35
Zmieniony przez - Szprota94 w dniu 2013-04-03 16:09:35
Nie ma takich zmian,których my nie możemy wnieść!
...
Napisał(a)
j/w ilosc skladnikow w skladzie po kolej leca. Raz jak zjesz to CI nic nie bedzie, ale na next time poszukaj innego
...
Napisał(a)
Żeby nie robić kolejnego tematu, spytam tutaj co sądzicie o tym chlebie: mąka żytnia razowa, mąka żytnia, zakwas naturalny, woda, drożdże, sól. Cechą charakterystyczną tego chleba jest to, że choć jest o wiele mniejszy od innych to waży 500g.
...
Napisał(a)
Jest ok. Chleb żytni razowy ma mniejszą obiętośc w stosunku do wagi, jak np. chleb pszenny.
Poszukuję książki "Na początku był głód" M. Konarzewskiego, gdyby ktoś miał egzeplarz na sprzedaż - proszę o kontakt mailowy ;)
Jedna z bardziej przemądrzałych osób na forum.
...
Napisał(a)
Nie chce zakładać osobnego tematu, więc podepnę się pod ten, bo w miare świeży. Czy orientuje się ktoś, czy Bułka Czarna z HERT'a jest rzeczywiście "czarna", czy to jakiś barwiony pic na wode?
...
Napisał(a)
Będą podobne do każdego innego pieczywa. Im więcej ziaren i mniej mąki, tym mniej węglowodanów a więcej błonnika.
Moderator działu Odżywianie
Polecane artykuły