Szacuny
154
Napisanych postów
1971
Wiek
33 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
15863
Zależy w jakiej postaci się spożywa jaja. Jeśli się jada jajka na surowo lub miękko to nie spowoduje to podwyższenia cholesterolu w organizmie, ponieważ żółtka jaj zawierają cholinę oraz lecytynę , dzięki czemu cholesterol nie podskoczy(poza niezdrowy poziom).
Szacuny
0
Napisanych postów
42
Wiek
39 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
862
nie wiem jak to z tym jest ...... ale ja bedeąc na diecie tłuszczowej długi czas .... miałem tak zaniżone ... oba wyniki ... cholesterolu ... ze doktor powiedział "... jedyne co mnie tu dziwi to ten cholesterol .... pan tsak jak by go wogule nie miał .... " trój glicerydy też poniżej normy !! spytał co pan je .... a ja że prawie same tłuszcze .... :) ... wybauszył oczy i nie wiedział co powiedzieć ... przecież jak to tyle fetu i takie wyniki ? hehe dodam ze jadłem głównie tłuszcze zwierzęce nasycone no i jakiś procent orzechów.... wiec coś tam NKT było :)..