SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Czy odlac wode w ktorej moczylem fasole jas ?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 967

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 378 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 14381
Witam,
Fasole najpierw przeplukałem, potem zalałem ją przegotowaną wodą i zostawiłem na noc.
Czy gotować fasole w tej wodzie bez odlewania ? (aby nie stracić witamin, głównie mi chodzi o białko - chyba tutaj nie grozi utrata ?)
Czy wylać tą wodę bo może być zanieczyszczona i wlać nową przegotowaną w ktorej dopiero gotowac fasole?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17701 Napisanych postów 132148 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460637
nic nie stracisz, o witaminy też się nie martw, fasola to nie źródło ich uzupełniania takimi sprawami się nie zajmuj. Wlej sobie nową i zagotuj.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 378 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 14381
anubis84 dziekuje bardzo. podobna mysl mi sie przewinela. a bialka raczej ta woda nie wypluka ?
bo nie ukrywajmy jesli nie odleje tej wody to fasolka ma lepszy smak

Zmieniony przez - morphine w dniu 2013-10-19 10:29:57
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 2251 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 32554
nie nie wypłukała białka, nie musisz jej wypić
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17701 Napisanych postów 132148 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460637
Prędzej podczas gotowania (jak i każdej obróbki termicznej) coś tam straci ale nie wiele.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 2251 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 32554
dokładnie jw w trakcie obróbki termicznej bardziej możesz stracić mikro niż makro składniki
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

stagnacja wagi

Następny temat

Dieta ektomorfik a oliwa z oliwek

WHEY premium