...
Napisał(a)
Cześć, co sądzicie o aferze która jest obecnie nagłaśniana w telewizji ? Jest się czego bać ? Pozdro
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
...
Napisał(a)
nie słyszałem jeszcze, ale lepsza była akcja że w wołowinie była konina
...
Napisał(a)
Ludzie od zawsze pitolili że na fermach kurczaki są faszerowane antybiotykami i innym syfem. Nie wierzyłem no bo jak. Teraz się okazuje, że 1/25 hodowców kurczaków niechciał gadać o antybiotykach. Ręce opadają.
...
Napisał(a)
Ja też nie słyszałem o tym jeszcze.
W wołowinie była konina
Zmieniony przez - dudee w dniu 2013-06-21 16:28:54
W wołowinie była konina
Zmieniony przez - dudee w dniu 2013-06-21 16:28:54
...
Napisał(a)
Pomysl jaki biznesmen-hodowca ryzykowalby choroby swojego zrodla utrzymania? faszeruja bo chca byc pewni ze ich dobytek nie zdechnie, a sterydy zeby szybko jakas tam mase uzyskaly zeby szybciej ubic. Nie mowie ze wszyscy ale na pewno duzo tak robi, a Ci co nie robia maja mniejsze zyski. O takich praktykach slychac juz bylo dawno. Na pocieszenie jak wszedzie i tutaj pozostaja uczciwi ludzie dla ktorych od zyskow wazniejszy jest czlowiek.
...
Napisał(a)
nie faszerują antybiotykami, tylko karmią paszami w których pełno antybiotyków , sterydów itp...
Grzesiek84 jak sam nie u hodujesz na naturalnej paszy(zboże, które też jest nawożone pryskane) to nie kupisz zdrowej piersi z kurczaka.
Jak by tego było mało to:
http://pieniadze.fakt.pl/Tak-sie-szprycuje-mieso-chemia,artykuly,210356,1.html
Pracownik zakładu mięsnego wkłada niewielki kawałek szynki do specjalnej maszyny. Po chwili dziesiątki igieł pompują w tę wędlinę fosforany, rakotwórcze substancje konserwujące i wzmacniacze smaków.
Zmieniony przez - kiero85 w dniu 2013-06-21 19:12:04
Grzesiek84 jak sam nie u hodujesz na naturalnej paszy(zboże, które też jest nawożone pryskane) to nie kupisz zdrowej piersi z kurczaka.
Jak by tego było mało to:
http://pieniadze.fakt.pl/Tak-sie-szprycuje-mieso-chemia,artykuly,210356,1.html
Pracownik zakładu mięsnego wkłada niewielki kawałek szynki do specjalnej maszyny. Po chwili dziesiątki igieł pompują w tę wędlinę fosforany, rakotwórcze substancje konserwujące i wzmacniacze smaków.
Zmieniony przez - kiero85 w dniu 2013-06-21 19:12:04
...
Napisał(a)
tu macie prowokację dziennikarską
http://tvnplayer.pl/programy-online/fakty-odcinki,516/odcinek-5650,20062013,S00E5650,20724.html
http://tvnplayer.pl/programy-online/fakty-odcinki,516/odcinek-5650,20062013,S00E5650,20724.html
...
Napisał(a)
Tylko weźcie pod uwagę, że jeśli ktoś zjada np 1kg fileta dziennie to może się prędzej czy później odbić na jego zdrowiu.:'-(
...
Napisał(a)
kiero85nie faszerują antybiotykami, tylko karmią paszami w których pełno antybiotyków , sterydów itp...
Grzesiek84 jak sam nie u hodujesz na naturalnej paszy(zboże, które też jest nawożone pryskane) to nie kupisz zdrowej piersi z kurczaka.
jak widać z filmiku to najwidoczniej sami dosypują do pasz
kiero85Pracownik zakładu mięsnego wkłada niewielki kawałek szynki do specjalnej maszyny. Po chwili dziesiątki igieł pompują w tę wędlinę fosforany, rakotwórcze substancje konserwujące i wzmacniacze smaków
to akurat prawda, widać w każdej wędlinie ślady po igłach. Metoda powszechna, sam przed wędzeniem szynki wstrzykiwałem wodę z saletrą, ale znając życie zakłady mięsne wstrzykują całą tablicę mendelejewa
...
Napisał(a)
andrzej125Tylko weźcie pod uwagę, że jeśli ktoś zjada np 1kg fileta dziennie to może się prędzej czy później odbić na jego zdrowiu.:'-(
ja jem po 500-600 g dziennie piersi. Gdybym zwracał na to uwagę to bym nic nie jadł, bo wszystko jest przetworzone, jedynie z własnej hodowli.. Nawet glupie płatki owsiane są przetworzonę.
Polecane artykuły