po pierwsze najpierw zrobiłbym taki rozkład B 2g; W 4g; T 1g (i obserwował jak zareaguje organizm)
po drugie w diecie ma być zdrowy tłuszcz: orzechy włoskie, olej lniany, oliwa z oliwek, olej rzepakowy (u ciebie tego nie ma, jak myślisz że tłuszcz z mleka jest zdrowy to jesteś w błędzie- oczywiście nie twierdzę że nie należy spożywać produktów mlecznych lecz dostarczycielami tłuszczu mają być produkty z listy jaką podałem)
po trzecie nie wiem po co wyrzuciłeś z diety jogurt
naturalny np jogurt naturalny polany nie ma w składzie cukru, a nawet jak producent nie zechciał napisać to są tam śladowe ilości, nie warto wykreślać z diety, jako urozmaicenie zamiennie stosowałbym kefir naturalny;
po czwarte płatki kukurydziane się nie nadają, w ogóle jemy jak najmniej przetworzone produkty:
płatki owsiane, żytnie, jęczmienne;
po piąte serek wiejski np Piatnica na opakowaniu skład: twaróg ziarnisty, śmietanka, sól - dałbym głowę że nie tak dawno były tam wymienione dwa konserwanty, nie wiem jak to wytłumaczyć, oszustko czy zmienili recepturę? jednak serek wiejski max 200g dziennie;
po piąte na noc kostka twarogu półtłustego (najmniej przetworzony) i do tego nie mleko tylko olej lniany lub rzepakowy lub oliwa z oliwek lub awokado itp (zdrowe tłuszcze)