SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Kuchnia koksa :-)

temat działu:

Doping

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 50006

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 21 Napisanych postów 1568 Wiek 32 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 15161
Mam do was takie male pytanie. Da sie zrobic wolowine bez piekarnika? Np tylko na patelni albo jakas duszona . Jak ktos cos takiego robi to da przepis. Z.j.e.b.a.l mi sie piekarnik....:(

Co mnie nie zabiję,to mnie wzmocni...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 1453 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 32653
dusic mozna ale tak dlugo schodzi, ze az nigdy nie robilem:)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 5121 Wiek 111 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 82037
na patelni da sie tylko musi byc rozgrzana na maxa a czas smażenia nei mam pojecia gdzies w kuchni albo tutaj w dziale kiedys opisywal jak robi, zawsze mozesz wrzucic i patrzec az bedzie dobre

Zmieniony przez - konamb w dniu 2013-02-01 17:18:45
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 76 Napisanych postów 1720 Wiek 45 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 22401
Z wołowinki tatarek super.

Idąc ciemną doliną zła się nie ulęknę, gdyż to ja jestem ten najgorszy

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 54 Napisanych postów 1357 Wiek 37 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 57599
Da się dusić. Kroisz w kostkę, podsmażasz na patelni (ja robię bez tłuszczu) dolewasz wody, tak żeby była zakryta i na małym ogniu to trzymasz aż będzie miękkie. Ale długo to trwa. Ja dorzucam suszone grzyby zawsze bo dają fajny posmak.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 33 Napisanych postów 19495 Wiek 30 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 112645
Duszona jest gówniana. Jak coś to stejki albo tatar. Na patelni myślę, że 1,5-2 minuty z każdej strony i będzie dobre.

Nie mądrkuj.

milczeks! <3

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 82 Wiek 42 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 23390
polecam zrazy wołowe. Najlepiej z kluskami śląskimi i żurkiem;> Co prawda na redukcji raczej nie podejdą, ale na masie spokojnie.

Na redukcji tatarek niszczy wszystkie stejki. Z jajeczkiem, oliwą, cebulka i kiszonym króluje. Robisz kilogram i na dwa podejścia nie ma.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 76 Napisanych postów 1720 Wiek 45 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 22401
To teraz KEBAB nie taki jak z budy od Turka co to mozna wszystko w nim znależć tylko specjalnie dla koksujacych miłosników smacznego zarcia.


Ciasto
15 g otrębów żytnich
15 g otrębów orkiszowych
1 cale jajko
2 białka
odrobina kurkumy, pieprzu cayene, curry

Mieszamy wszystko i na teflonową patelnie, najlepsza jest cienka do naleśników.Smażymy pod przykrycie.
Otręby świetnie nadają się do tych placków na ostro !

Sos(ja lubie czosnkowy)
50 ml jogurt grecki light
łyżka majonezu omega 3, light
ząbek czosnku (rozgniatamy)
20-40 g startego zielonego ogorka
sol, pieprz

Mieszamy wszystko razem i zostawiamy żeby przeszło. Nie może być wodnisty dlatego jogurt grecki

Dodatki
100g indyka
100g kurczaka
pomidory
papryka
cebula
przyprawy
sałata 2 liście

Kurczaka i indyka kroimy w drobną kostkę doprawiamy (chili, kurkuma, curry, papryka słodka, zioła prowansalskie) i smażymy na teflonie.
Warzywa w kostkę do miski i dodajemy jakieś przyprawy (majeranek, kmin, bazylia, oregano, sol, pieprz) odsączamy wodę.

Mamy placki i dodatki.

I teraz pare wskazówek
- placek nie może być kruchy jak go przesmażycie będzie taki i bedzie sie lamał, proporcja na ciasto jest iodealna wiec tez jak dacie wiecej żoltek zrobi sie kruchy!
- placka nie smarujemy sosem bo nie będzie go dobrze czuć
- na placka kładziemy liść salaty na to mięsko i warzywa i na gore sos, sałata jest po to żeby nam sie nie lalo jak będziemy jeść
- zawijamy najpierw dol potem lewo prawo .

Jak kto sie przezre zgłaszać sie - coś wymyslimy

Idąc ciemną doliną zła się nie ulęknę, gdyż to ja jestem ten najgorszy

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 26 Napisanych postów 7756 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 46687
cały kurczak+olej z pestek winogron i pieprz,sol,papryka,koledra,przyprawa do kurczaka i jakies tam jeszcze gadzety wedle osobistego smaku



a to sa bułeczki z czekolada i budyniem.
jak to sie robi - nie wiem ale za to smakuje jak lodzik po wyroku

It's not Revenge, It's Punishment!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 655 Napisanych postów 11875 Wiek 38 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 88271
lol lodzik po wyroku
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

HGH + Krótki Testosteron + Sambutamol

Następny temat

Danabol, pierwszy cykl-co i jak?

WHEY premium