Co mnie nie zabiję,to mnie wzmocni...
...
Napisał(a)
Mam do was takie male pytanie. Da sie zrobic wolowine bez piekarnika? Np tylko na patelni albo jakas duszona . Jak ktos cos takiego robi to da przepis. Z.j.e.b.a.l mi sie piekarnik....:(
...
Napisał(a)
na patelni da sie tylko musi byc rozgrzana na maxa a czas smażenia nei mam pojecia gdzies w kuchni albo tutaj w dziale kiedys opisywal jak robi, zawsze mozesz wrzucic i patrzec az bedzie dobre
Zmieniony przez - konamb w dniu 2013-02-01 17:18:45
Zmieniony przez - konamb w dniu 2013-02-01 17:18:45
...
Napisał(a)
Z wołowinki tatarek super.
Idąc ciemną doliną zła się nie ulęknę, gdyż to ja jestem ten najgorszy
...
Napisał(a)
Da się dusić. Kroisz w kostkę, podsmażasz na patelni (ja robię bez tłuszczu) dolewasz wody, tak żeby była zakryta i na małym ogniu to trzymasz aż będzie miękkie. Ale długo to trwa. Ja dorzucam suszone grzyby zawsze bo dają fajny posmak.
...
Napisał(a)
Duszona jest gówniana. Jak coś to stejki albo tatar. Na patelni myślę, że 1,5-2 minuty z każdej strony i będzie dobre.
Nie mądrkuj.
milczeks! <3
...
Napisał(a)
polecam zrazy wołowe. Najlepiej z kluskami śląskimi i żurkiem;> Co prawda na redukcji raczej nie podejdą, ale na masie spokojnie.
Na redukcji tatarek niszczy wszystkie stejki. Z jajeczkiem, oliwą, cebulka i kiszonym króluje. Robisz kilogram i na dwa podejścia nie ma.
Na redukcji tatarek niszczy wszystkie stejki. Z jajeczkiem, oliwą, cebulka i kiszonym króluje. Robisz kilogram i na dwa podejścia nie ma.
...
Napisał(a)
To teraz KEBAB nie taki jak z budy od Turka co to mozna wszystko w nim znależć tylko specjalnie dla koksujacych miłosników smacznego zarcia.
Ciasto
15 g otrębów żytnich
15 g otrębów orkiszowych
1 cale jajko
2 białka
odrobina kurkumy, pieprzu cayene, curry
Mieszamy wszystko i na teflonową patelnie, najlepsza jest cienka do naleśników.Smażymy pod przykrycie.
Otręby świetnie nadają się do tych placków na ostro !
Sos(ja lubie czosnkowy)
50 ml jogurt grecki light
łyżka majonezu omega 3, light
ząbek czosnku (rozgniatamy)
20-40 g startego zielonego ogorka
sol, pieprz
Mieszamy wszystko razem i zostawiamy żeby przeszło. Nie może być wodnisty dlatego jogurt grecki
Dodatki
100g indyka
100g kurczaka
pomidory
papryka
cebula
przyprawy
sałata 2 liście
Kurczaka i indyka kroimy w drobną kostkę doprawiamy (chili, kurkuma, curry, papryka słodka, zioła prowansalskie) i smażymy na teflonie.
Warzywa w kostkę do miski i dodajemy jakieś przyprawy (majeranek, kmin, bazylia, oregano, sol, pieprz) odsączamy wodę.
Mamy placki i dodatki.
I teraz pare wskazówek
- placek nie może być kruchy jak go przesmażycie będzie taki i bedzie sie lamał, proporcja na ciasto jest iodealna wiec tez jak dacie wiecej żoltek zrobi sie kruchy!
- placka nie smarujemy sosem bo nie będzie go dobrze czuć
- na placka kładziemy liść salaty na to mięsko i warzywa i na gore sos, sałata jest po to żeby nam sie nie lalo jak będziemy jeść
- zawijamy najpierw dol potem lewo prawo .
Jak kto sie przezre zgłaszać sie - coś wymyslimy
Ciasto
15 g otrębów żytnich
15 g otrębów orkiszowych
1 cale jajko
2 białka
odrobina kurkumy, pieprzu cayene, curry
Mieszamy wszystko i na teflonową patelnie, najlepsza jest cienka do naleśników.Smażymy pod przykrycie.
Otręby świetnie nadają się do tych placków na ostro !
Sos(ja lubie czosnkowy)
50 ml jogurt grecki light
łyżka majonezu omega 3, light
ząbek czosnku (rozgniatamy)
20-40 g startego zielonego ogorka
sol, pieprz
Mieszamy wszystko razem i zostawiamy żeby przeszło. Nie może być wodnisty dlatego jogurt grecki
Dodatki
100g indyka
100g kurczaka
pomidory
papryka
cebula
przyprawy
sałata 2 liście
Kurczaka i indyka kroimy w drobną kostkę doprawiamy (chili, kurkuma, curry, papryka słodka, zioła prowansalskie) i smażymy na teflonie.
Warzywa w kostkę do miski i dodajemy jakieś przyprawy (majeranek, kmin, bazylia, oregano, sol, pieprz) odsączamy wodę.
Mamy placki i dodatki.
I teraz pare wskazówek
- placek nie może być kruchy jak go przesmażycie będzie taki i bedzie sie lamał, proporcja na ciasto jest iodealna wiec tez jak dacie wiecej żoltek zrobi sie kruchy!
- placka nie smarujemy sosem bo nie będzie go dobrze czuć
- na placka kładziemy liść salaty na to mięsko i warzywa i na gore sos, sałata jest po to żeby nam sie nie lalo jak będziemy jeść
- zawijamy najpierw dol potem lewo prawo .
Jak kto sie przezre zgłaszać sie - coś wymyslimy
Idąc ciemną doliną zła się nie ulęknę, gdyż to ja jestem ten najgorszy
...
Napisał(a)
Poprzedni temat
HGH + Krótki Testosteron + Sambutamol
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- ...
- 47
Następny temat
Danabol, pierwszy cykl-co i jak?
Polecane artykuły