SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

wyższość stejków nad chickensami? :)

temat działu:

Robert Burneika - Hardcorowy Koksu

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 3422

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 216 Wiek 33 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 923
czy na masę są lepsze steki czy kurczak? uzasadnij swoją odpowiedź :)
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 89 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 5160
porównajcie sobie ceny wołowiny i kurczaka :) i macie odpowiedź :P
bo tak zeby wlozyc do diety wolowine to nie wiem ile to miesiecznie by kosztowalo :D

Zmieniony przez - blysk w dniu 2013-01-27 20:14:21

" Liczy się nie to co masz ,
ale co robisz z tym , co masz"

Całe życie siła

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 934 Wiek 34 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 7072
Mi sie wydaje ze stejki :) Dobre jakosciowo mieso i posiada aminokwasy czego chyba brak kurczakowi :P

Zmieniony przez - Kanonier_BDG w dniu 2013-01-23 18:51:09

Tetrahydrocannabinol z nim mi chwile płyną

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 620 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 8324
podobno kreatyna jest w wolowinie :)

Siłka, piłka, albo mata na zło całego świata.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 581 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 16852
Tak, ale b. małe ilości. A w kurczaku podobno śladowe

Zmieniony przez - jonas93 w dniu 2013-01-23 19:12:21
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 7 Wiek 30 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 945
Wołowina ma plus za kreatynę lecz jej jest mało, bo z tego co pamiętam to w kilogramie wołowiny jest ok. 4 gramy kreatyny.
Natomiast kurczak ma inny plus w postaci największej ilości białka w 100 gramach. Można się sprzeczać co jest lepsze, ale moim zdaniem jest to bez sensu :) Najlepiej jeść jedno i drugie :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 30 Napisanych postów 5422 Wiek 32 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 45681
Najlepsza jest pierwsza odpowiedź. Kurczak nie ma aminokwasów!
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 581 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 16852
Ciekawe. Wydaje mi się, że kurczak ma gorszy aminogram. Ktoś znajdzie jakieś porównanie?

Zmieniony przez - jonas93 w dniu 2013-01-23 20:50:35
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 11 Wiek 30 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 185
Wołowina ma więcej kalorii od kurczaka wołowina posiada tłuszczu, żelazo,kreatynę a kurczak nie.

Nie ma lipy!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 184 Wiek 36 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 2736
A mi sie wydaje ze to indywidualna sprawa,ja np po zjedzeniu stejka strasznie wolno trawie po paru godzinach trzeba znowu cos zjesc a tu uczucie pelnosci w brzuchu i ciezko cos wcisnac. Ale jak dlamnie stejk swietnie sie nadaje jako posilek przed snem.Kazdy jest inny i dlatego sam powinien wyprubowac co dla niego lepsze .pzdr
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 24 Napisanych postów 3369 Wiek 29 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 11510
Kurczak jest przede wszystkim tańszy. A jak wiadomo jest mało osób, które mogą sobie pozwolić na codzienne jedzenie krowy. Jedyne co wyróżnia wołowinę od kury to smak, zapach, ilość białka i składników mineralnych. Dodatkowo śladowe ilości kreatyny w krowie i mała zawartość tłuszczu. Ten je steki kogo na nie stać. Dlatego jest wiekszość ludzi szamiących kurę. Pozdro.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
w porównanie trzeba zwrócić uwagę na relację typu mięsa czerwone - białe, a dwa na aminogram i relację aminkwasów tzw. ograniczajacych. można łączyć różne typy mięsa co wydaje się rozwiązaniem optymalnym, jednak w dłuższej perspektywie pozostałbym przy kurczaku. inna sprawa, to cena, naprawdę dobry stek (antrykot, rostbeef, polędwica) kosztuje o wiele więcej niż kurczak, a tylko takie warto jeść.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Mój plan treningowy

Następny temat

Spalanie tłuszczu

WHEY premium