Szacuny
978
Napisanych postów
11361
Wiek
5 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
191506
Tomasz1405
Oliwę bym na twoim miejscu zamienił na olej lniany , bo dobra oliwa swoje kosztuję , wcale napis dziewica nie musi świadczyć o jej jakości .
Oliwę bym kupował do smażenia 7-9 złoty , a olej lniany do zapijania
"Opuściłem jeden posiłek , bo trochę później wstałem. Do tego wczoraj poszło trochę żarcia typu: chipsy , frytki i ciasto. W sylwestra trochę popuściłem;p"
Lepsze te przekąski byś sobie serwował , trochę wysiłku w kuchni i może lekko niezdrowo ale na pewno smaczniej
Jak będziesz miał , jak i oczywiście miał takie chęci wrzucił byś jakiś film z gimnastyki , ciekawy jesteś
pozdrawiam JEDZIESZ !!! cios za ciosem .
Do smażenia smalec/słonina lub masło klarowane (bardzo łatwo się robi).
Szacuny
978
Napisanych postów
11361
Wiek
5 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
191506
Masło klarowane do smażenia i pieczenia jest :) się nie pali.
Smalec dużą temperaturę wytrzymuje z słoniny lubię natłuszczać teflon spróbuj !
Tłuszcze roślinne szybko utleniają się pod wpływem wysokiej temperatury.
Zmieniony przez - wojo zmc w dniu 2013-01-03 13:25:58
Szacuny
83
Napisanych postów
874
Wiek
36 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
104094
Ze smalcem to też ostrożnie. Może zawierać sporo omega6 których i tak mamy w nadmiarze. Wszystko przez paszę jaką jedzą zwierzęta. Za to masło klarowane jest cacy ;) Zawsze robiłem sam, ale ostatnio musiałem je kupić z Mlekovity. Co zauważyłem - trochę inna konsystencja. Kupne jest bardziej kruche i bardziej miękkie. To własnej roboty twarde i zbite. Niezależnie od temp.
Teraz... teraz wasze wargi praktycznie się już stykają...
A potem po prostu jej mówisz, jak bardzo jej nienawidzisz.
Szacuny
978
Napisanych postów
11361
Wiek
5 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
191506
Dokładnie to samo z wołowiną biały tłuszcz oznacza że krówka nie była pasana na trawce.
Dlatego zamiast smalcu polecam słoninę dużo jej się nie natopi a patelni jest "śliska".
Zmieniony przez - wojo zmc w dniu 2013-01-03 13:54:48
Szacuny
8
Napisanych postów
878
Wiek
32 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
38975
heh w Sylwestra niby śmieci , ale frytki w pierkraniku , sałatka gyros itp także , aż takiej tragedii nie było .
Odnośnie oliwy i olej lnianego. Jak znadje takowy to się zaopatrzę , ale pewnie sporo drożej wychodzi od oliwy ?
Odonśnie przygotowania posiłków, to ja praktycznie wszytko albo piekę albo gotuję. A jak mam chęci na jajeczniczkę to daję masło 82% tłuszczu , ewentualnie oliwę.
4.01.2013
W czwartek maiłem zajęcia praktyczne , było sporo biegania. Ubrałem się w bluzę i dresik i lało się ze mnie jak z jakiegoś świniaka. Zajęcia trwały prawie 2 h , nabiegałem ,, głównie praca aerobowa.
W piątek już normalnie , trening na siłowni. Jakby licząc wczorajsze „ aeroby” to piąty trening z kolei. Ale ja traktuję dzień czwartkowy jako dzień wolny. W sumie inny rodzaj wysiłku. Dziś do południa zajęcia , później odpoczywałem trochę się pouczyłem i wieczorem o 18.30 na trening. Po treningu poelcziałem na zakupy szamy , następnie na urodziny , gdzie nie tknąłem niczego nieplanowanegoZresztą to już reguła hehe .
Martwy ciąg:
1x10x40kg
1x10x50kg
1x10x60kg
1x10x70kg - film
1x10x75kg – film
Militarry press:
1x10x40kg
1x10x42,5kg
1x8x45kg
1x8x47,5kg
1x8x50kg – film
Podciąganie na drążku ( nachwyt , małpi chwyt)
3x8xcc
Trening udany. Zrobiłem wieczorem , trwał łącznie z rozgrzewkami 60 min. Mam porobione filmy z dwóch ćwiczeń , jednak dam je dziś wieczorem. Komupter sam mi się wyłącza i nie mogę wsadzić na neta ;/
1.100g płatków ows + 3 jajka + 30 g migdałów + 10 g wiórek + jabłko +300 ml mleka+kakao
2. 100 g kaszy gryczanej + 10 g migdałów+100 g wieprzowiny(schab) + warzywa
3. 100 g kaszy gryczanej + 10 g migdałów+100 g wieprzowiny(schab)+10 ml oliwy + warzywa
4.150g kaszy gryczanej + 120 g wieprzowiny(schab)+ warzywa + jabłko ( przed treningiem)
5.100 g ryżu białego + 50 g kaszy gryczanej + 140 g wieprzowiny(schab)+warzywa+ jabłko+ pół batona MusliFit
6.125g twarogu chudego + 15 ml oliwy + warzywo
Napoje: woda i kawa 2x
Warzywa i owoce: jabłka , papryka, mieszanka warzywna na patelnię
Nutka :
Pozdrawiam
Zmieniony przez - mrocznyy w dniu 2013-01-05 13:02:55
Szacuny
978
Napisanych postów
11361
Wiek
5 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
191506
Tomasz1405
Powiem ci tak , posłuchałbym rad WOJA działu bo on chyba dobry kucharz i ma pojęcie na temat odżywiania .
Co do OLIWY to że piszę dziewica nic nie mówi w dzisiejszych czasach , gdyż wałek na wałku , żeby kupić dobrą oliwę trzeba zapłacić i pochodzić.
Ja za Olej lniany płacę (ostatnio 34 złote ) litr .
Jak masz jakieś pytania , wal śmiało może znam odpowiedz to ci pomogę
Dokładnie dobra oliwa jest droga w kij.... Taniej i na zdrowie wyjdzie olej rzepakowy tłoczony na zimno.
Najlepiej wyjdzie olej lniany tłoczony na zimno dodawany do sałatek/warzyw.
Jajecznice na maśle rób, a najlepiej na miękko gotuj .
Jeśli masz wiejskie to tam masz sporo omegę 3, smażąc tracisz dobre kwasy tłuszczowe .