Pytanie, kiedy go jeść i w jakich proporcjach przy takiej diecie:
Wartości odżywcze:
B: 140g
W: 330g
T: 65g
I posiłek
Platki owsiane 60g + 200ml mleka/ 50g ryżu brązowego/ 50g kaszy gryczanej/ 50g makaronu żytniego razowego
+
3 jaja kurze całe/ 100g piersi z kuraka/120g mintaja/ 120g pangi/100g dorsza/100g wołowiny/100g pstrąga/100g makreli wędzonej/100g piersi z indyka
II posiłek:
Kanapki z kiełbasą lub schabem, bo w szkole innej możliwości nie mam.
III posiłek:
50g ryżu brązowego/ 50g kaszy gryczanej/ 50g makaronu żytniego razowego/75g pieczywa żytniego pełnoziarnistego
+
3 jaja kurze całe/ 100g piersi z kuraka/120g mintaja/ 120g pangi/100g dorsza/100g wołowiny/100g pstrąga/100g makreli wędzonej/100g piersi z indyka/30g odżywki białkowej
IV posiłek - przedtreningowy
100g ryżu brązowego/ 100g kaszy gryczanej/ 100g makaronu żytniego razowego
+
150g piersi z kuraka/200g mintaja/ 200g pangi/150g dorsza/ 150g wołowiny/ 150g pstrąga/150g piersi z indyka/puszka tuńczyka w sosie własnym
TRENING
Bezpośrednio po treningu:
Duży banan + ewentualna porcja odżywki białkowej
V posiłek - potreningowy
100g ryżu brązowego/ 100g kaszy gryczanej/ 100g makaronu żytniego razowego
+
150g piersi z kuraka/200g mintaja/ 200g pangi/150g dorsza/ 150g wołowiny/ 150g pstrąga/150g piersi z indyka/puszka tuńczyka w sosie własnym
VI posiłek:
125g twarogu(pół kostki)/3 jaja/200g serka wiejskiego odsączonego ze śmietanki/100g makreli wędzonej/100g łososia