Szacuny
0
Napisanych postów
131
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
1648
Tylko najpierw pytanko: jak wrzucać dietę ułożoną na potreningu.pl na forum. Oraz czy wagę kaszy lub ryżu to podawać po ugotowaniu czy przed?
Wydaje mi się że przed ale...
Oraz jeszcze czy Wieprzowina,schab surowy bez kości to to samo co kotlet wieprzowy?
Rozumiem że po upieczeniu kotleta trzeba jakoś dodać tłuszcz który wchłoną.
Upanierowanego kotleta można ugotować?
Zmieniony przez - kwarek w dniu 2012-07-09 13:28:23
Szacuny
0
Napisanych postów
14
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
1248
Jeśli chcesz wstawić fotkę z tabeli kalorii możesz użyć tradycyjnej metody , wejdź na stronę gdzie masz ułożoną dietę , później na klawiaturze wciśnij przycisk PrtScr (Printscreen) ---> włącz painta i wklej zdjęcie ,wytnij niepotrzebną część , zapisz i wstaw na dowolny serwis gdzie można wstawić zdjęcia , np. wrzuta.pl. Możesz też użyć programu MW Snap który jest darmowy i łatwy w obsłudze , musisz go wpierw pobrać. 2.Nie ma wielkiego znaczenia czy przed czy po.
Szacuny
97
Napisanych postów
20120
Wiek
20 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
184405
Pytanie podstawowe: ile ważysz i jak dużą masz nadwagę?
Białka są akurat dobrej jakości, tylko jest ich mało. Tłuszczy raczej też mało nie jest, chociaż brakuje trochę jednonienasyconych i wielonienasyconych omega 3. Warzyw w ogóle u Ciebie nie ma, a powinno ich być koło pół kilograma do kilograma.
Szacuny
10
Napisanych postów
7954
Wiek
30 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
46406
Białko jakie jest dobrej jakości to 100g mięsa i ew. jajka chodzi długo wchłaniane a dużo idzie z mleka i całej reszty dlatego napisałem że są słabe
A tłuszcze są jedynie w ostatnim i to z orzechów
Szacuny
97
Napisanych postów
20120
Wiek
20 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
184405
O, nie wysłało się. Akurat mleko jest bardzo dobrym źródłem białka, nie przesadzał bym też z czasem trawienia jajek- nie trwa to wiele dłużej od przetrawienia mięsa. Ciężko oceniać ilość tłuszczu, jeśli autor nie podał wagi. Zgodzę się, że jest mała różnorodność, ale jajka + orzechy + mleko i jego przetwory są opcją niegorszą od samej oliwy.