SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

placek kulturystyczny

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 9944

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 109 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 2209


Przed chwilą z nudy zrobiłem coś bardzo fajnego.

Składniki:
* 2 jaja + 1 białko
* 40g mąki żytniej
* 20g otrębów owsianych
* 10g musli własnej roboty (płatki owsiane, żytnie, rodzynki itp.)
* 25g białka w proszku (ja dałem olimp system protein 80 - czekolada)
* pół łyżeczki proszku do pieczenia
* łyżka lub dwie jogurtu naturalnego

Wykonanie:
1) Oddzielamy żółtka od białek
2) Ubijamy białka na pianę (2 białka)
3) Do żółtek wsypujemy wszystkie składniki i miksujemy mikserem, (dodajemy jedno białko)
4) Ubite 2 białka jaj dodajemy do naszej masy i miksujemy na wolnych obrotach do połączenia
5) Całą masę wylewamy do foremki

Ja włożyłem do zimnego piekarnika i piekłem 27minut na temperaturze 190st., ale to zależy od piekarnika. (BEZ TERMOOBIEGU)

Wartości BTW:

498kcal
B - 48gB w tym 39gB zwierzęcego
W - 44gW
T - 16gT

Idealny posiłek do szkoły, można dodawać różne bakalie itd.

kat brzuch on

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 164 Wiek 27 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 1892
Sog za psa. Wygląda jakby jakiś farsz mięsny w środku był. Spróbuje, bo na śniadanie nie chce monotonii

hardgainerus maximus!!!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 162 Wiek 33 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 8666
Elegancko! Zawsze tak robie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 162 Wiek 33 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 8666
Tylko dodaje całe jaja, a i oczywiście bez odzywki białkowej bo ona pod wpływem ciepła traci ona swoje wartości. Lepiej zrobić je w szejkerze i popijać. Pozdro.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 80 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 662
No ciekawe jak to jest, że białko z jaj, mleka itd. nie traci swoich właściwości a biedne wpc traci? :D Jakiś kolejny spisek?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 162 Wiek 33 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 8666
Wszystko co jest mocno smażone to traci w pewnym stopniu swoje wartości, mocno ścięta jajecznica będzie mniej wartościowa niż ta lekko ścięta taka lejąca się. Tak samo będzie z mięsem mocno smażona pierś na grillu gdzie aż widać przypalenia na mięsie jest mniej wartościowa.

Zmieniony przez - EnerGGy w dniu 2012-03-18 16:27:13
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 343 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 5264
ja robie cos podobnego daje 10 jaj ( w calosci) mleko ,maki ( na oko) mieszam wszystko a pozniej smaze i jem ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 6 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 1075
kolego a z takich proporcji jak napisałes jaka mniej wiecej foremka wychodzi? ;d
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

(LC) Placki selerowe z sosem

Następny temat

Suszona wołowina -pemmikan - zdrowa, białkowa przekąska by Avic

WHEY premium