SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Jedzenie zupy a masa

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 10444

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Hej, mam takie pytanie które od dłuższego czasu mnie nurtuje. W żadnej z przeglądanych przeze mnie diet ani artykułów nie znalazłem nic o zupach. Dlatego pytam czy mogę jako dodatek do jednego z posiłków zjeść sobie zupę?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 431 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
jak urozmaicenie można zjeść ale ie traktować jako źródła białka zdecydowanie nie lepiej zrobić odbitke i zjesc kiełbase czy wędline jakąś dobrej jakości

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 1970 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 57255
Możesz, ale nie licz, że Ci po niej masy przybędzie

Jeżeli walczymy możemy przegrać
Jeżeli nie walczymy jesteśmy przegrani.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17707 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
Jedz spokojnie, ja np raz czy dwa w tygodniu mam zupę tylko do każdej przeważnie mam żeberka czy to krupnik, pomidorowa czy ogórkowa każda z mięsem.
1

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 22 Napisanych postów 500 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 16001
Dlaczego masy ma nie przybyć? Ważmy jest bilans kaloryczny, a nie sposób podania. Zależy jaka zupa i z czym w środku (mięso/ziemniaki/ryż etc to wszystko trzeba liczyć :P).
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 557 Wiek 30 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 39821
Dobra zupa nie jest zła :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 431 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
wystarczy zrobić pomidorówke z ryżem i miesem

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 2580 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 31633
Tak jak koledzy wyżej. Jeśli nie lubisz mięsa, jadaj fasolówkę lub grochówkę. To także dobre (choć niedoceniane) źródło białka.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 608 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 50703
Wcale nie takie b. dobre, biorąc pod uwagę chociażby poniższy artykuł:
http://potreningu.pl/diety/artykuly/320/wartosc-odzywcza-bialka 
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 2580 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 31633
Mieszając produkty roślinne posiadające określoną ilość białka można tak połączyć aminokwasy ze sobą, by aminokwasy ograniczające zwiększyły swoją ilość.
Dlaczego np.: warto jeść fasolówkę z chlebem? Ponieważ aminokwasy z białka roślinnego zawarte w pieczywie "uzupełniają" się z aminokwasami fasoli, przez co powstaje pełnowartościowe białko. Mitem jest, że fasola i groch mają badziewne białka. To znaczy same w sobie są badziewne, ale umiejętnie mieszane z innymi aminokwasami mogą być pełnowartościowe.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 608 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 50703
Oczywiście, aminokwasy z białek roślinnych można, i nawet trzeba uzupełniać, jednakże to nie wyczerpuje problemy, bo są jeszcze takie czynniki różnicujące białka, jak wartość biologiczna, wydajność wzrostowa, strawność białka i inne, w których białko pochodzenia roślinnego wypada na tle tego zwierzęcego po prostu słabo.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 2580 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 31633
To prawda, ale przy takiej ilości białka jaką jadają kulturyści ma to drugorzędne znaczenie. Zresztą ważny jest tutaj czynnik psychologiczny: po prostu ileż można te mięso jeść? Niektórym to się nudzi.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Problem z jedzeniem - niechęć, uczucie sytości

Następny temat

Ile węgli w diecie na REDUKCJE w moim przypadku ???

WHEY premium