...
Napisał(a)
Pytanie jednak co jest już zawarte w samej wołowinie. Co z tego, że zmielimy ją sami, jak zakupiona wołowina jest już przesiąknięta chemią? Niemniej jednak takie rozwiązanie jest wg mnie lepsze od gotowców, bo jak czytam ich skład (każdej firmy) to wygląda to fatalnie, cały alfabet dodatków na wiele wersów.
...
Napisał(a)
właśnie o dodatki mi chodziło
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
...
Napisał(a)
jak zakupiona wołowina jest już przesiąknięta chemią
Nie przesadzaj.Idac takim sposobem myslenia wszystko, czego sie chwycimy ma w sobie syf.
Nie przesadzaj.Idac takim sposobem myslenia wszystko, czego sie chwycimy ma w sobie syf.
...
Napisał(a)
nie mniej niż kurczak więc trochę panika...
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
...
Napisał(a)
To fakt, dzisiaj niewiele rzeczy nie ma w sobie dodatków z tym, że np. popularna wśród ćwiczących pierś z kurczaka zawsze będzie piersią z kurczaka a wołowina wołowinie nierówna. Mięso wołowe ma wiele rodzajów, które dodatkowo dzielą się na różne klasy, od chudego i nieścięgniste do tłustego. W Polsce bardzo rzadko hoduje się rasy mięsne bydła, przez co ich jakość odbiega od tych z większą tradycją spożycia wołowiny (np. z Argentyny czy USA). Dochodzi jeszcze fakt, że w przypadku spożycia tatara mięso to jemy surowe, więc stopień ryzyka dla naszego organizmu wzrasta. Niemniej jednak jeśli ktoś ma pewne źródło zakupu określonego rodzaju wołowiny, jest ona dobrej jakości (a co za tym idzie nietania) to nie widzę przeszkód jej spożycia.
...
Napisał(a)
A jak to jest z tasiemcem? Duże ryzyko? Lepiej to zastąpić jakaś polędwica? Co polecacie, bo czasem mam ochotę na jakiś pumpernikiel i tatar własnej roboty ale obawiam się właśnie o tasiemca, te polędwice po 20 zł z indyka to na rzut oka widać, że to syf. Jest coś zdrowszego? głupie pytanie ale jestem zabiegany i czasu nie mam wejść do rzeźnika i szukać. Dzięki.
Zmieniony przez - masarnie w dniu 2011-12-12 20:22:19
Zmieniony przez - masarnie w dniu 2011-12-12 20:22:19
...
Napisał(a)
jeśli kupujesz w sprawdzonych sklepach i mieso jest świeże jest małe prawdopodobieństwo ale zawswze jest/..
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
...
Napisał(a)
Rozumiem, to co polecasz na ten pumpernikiel, najlepiej jakieś źródło białka, jakaś konkretna polędwica? Nie ma to na celu uzupełnienia diety czy coś, bo w mojej niczego nie brakuje ale po prostu mam ochotę na chleb, a że ten mi smakuje to i przy okazji chce go zjeść z czymś w miarę zdrowym, mam nadzieję że mnie rozumiesz. W dziale kuchnia bylem i niczego nie znalazłem. Cena nie gra roli.
...
Napisał(a)
Dodam od siebie małą ciekawostkę. Kiedyś kupiłem metkę w takim ruloniku w sklepie. Po otwarciu wylazł z niej robak czarny z pancerzem na plecach.
Nie polecam tatarów, metek i innego surowego mięsa z sklepów spożywczych, tylko z mięsnego, gdzie mają nowe, świeże dostawy.
Nie polecam tatarów, metek i innego surowego mięsa z sklepów spożywczych, tylko z mięsnego, gdzie mają nowe, świeże dostawy.
Polecane artykuły