SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

tatar

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 4410

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 603 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 3131
Pytanie jednak co jest już zawarte w samej wołowinie. Co z tego, że zmielimy ją sami, jak zakupiona wołowina jest już przesiąknięta chemią? Niemniej jednak takie rozwiązanie jest wg mnie lepsze od gotowców, bo jak czytam ich skład (każdej firmy) to wygląda to fatalnie, cały alfabet dodatków na wiele wersów.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 12 Wiek 32 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 175
'Chcesz byc wielki chuliganie? Jedz tatara na sniadanie'
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 431 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
właśnie o dodatki mi chodziło

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 92 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 7301
jak zakupiona wołowina jest już przesiąknięta chemią

Nie przesadzaj.Idac takim sposobem myslenia wszystko, czego sie chwycimy ma w sobie syf.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 431 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
nie mniej niż kurczak więc trochę panika...

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 603 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 3131
To fakt, dzisiaj niewiele rzeczy nie ma w sobie dodatków z tym, że np. popularna wśród ćwiczących pierś z kurczaka zawsze będzie piersią z kurczaka a wołowina wołowinie nierówna. Mięso wołowe ma wiele rodzajów, które dodatkowo dzielą się na różne klasy, od chudego i nieścięgniste do tłustego. W Polsce bardzo rzadko hoduje się rasy mięsne bydła, przez co ich jakość odbiega od tych z większą tradycją spożycia wołowiny (np. z Argentyny czy USA). Dochodzi jeszcze fakt, że w przypadku spożycia tatara mięso to jemy surowe, więc stopień ryzyka dla naszego organizmu wzrasta. Niemniej jednak jeśli ktoś ma pewne źródło zakupu określonego rodzaju wołowiny, jest ona dobrej jakości (a co za tym idzie nietania) to nie widzę przeszkód jej spożycia.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 28 Napisanych postów 1629 Wiek 6 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 99453
A jak to jest z tasiemcem? Duże ryzyko? Lepiej to zastąpić jakaś polędwica? Co polecacie, bo czasem mam ochotę na jakiś pumpernikiel i tatar własnej roboty ale obawiam się właśnie o tasiemca, te polędwice po 20 zł z indyka to na rzut oka widać, że to syf. Jest coś zdrowszego? głupie pytanie ale jestem zabiegany i czasu nie mam wejść do rzeźnika i szukać. Dzięki.

Zmieniony przez - masarnie w dniu 2011-12-12 20:22:19
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 431 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
jeśli kupujesz w sprawdzonych sklepach i mieso jest świeże jest małe prawdopodobieństwo ale zawswze jest/..

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 28 Napisanych postów 1629 Wiek 6 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 99453
Rozumiem, to co polecasz na ten pumpernikiel, najlepiej jakieś źródło białka, jakaś konkretna polędwica? Nie ma to na celu uzupełnienia diety czy coś, bo w mojej niczego nie brakuje ale po prostu mam ochotę na chleb, a że ten mi smakuje to i przy okazji chce go zjeść z czymś w miarę zdrowym, mam nadzieję że mnie rozumiesz. W dziale kuchnia bylem i niczego nie znalazłem. Cena nie gra roli.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 464 Napisanych postów 9051 Wiek 36 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 91259
Dodam od siebie małą ciekawostkę. Kiedyś kupiłem metkę w takim ruloniku w sklepie. Po otwarciu wylazł z niej robak czarny z pancerzem na plecach.
Nie polecam tatarów, metek i innego surowego mięsa z sklepów spożywczych, tylko z mięsnego, gdzie mają nowe, świeże dostawy.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Masa nie idzie ,co zrobić?

Następny temat

ser żółty?

WHEY premium