Szacuny
33
Napisanych postów
2007
Wiek
38 lat
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
74703
Jestem na lc dluzszy czas. Ostatnio przeszedlem na fbw i od okolo tygodnia mam straszny spadek energii, duzo wolniejsza regeneracje i szybko mi waga leci. Podejrzewam, ze spozywam za malo kalorii i to moze byc przyczyna. Waze 82kg a bilans mam ustalony na 2000kcal. Chcialbym czyms podbic te kalorie tylko nie wiem czym najlepiej zeby to bylo z glowa i najzdrowsze wyjscie, bo na low carb jestem na stałe, a nie okresowo.
Obecnie jesli chodzi o bialko to jest w sam raz tzn ok 2,2g/kg. Z tłuszczy spozywam rano 2 lyzki oliwy, w pracy 40g orzechow, popoludniu do posilku 30g masła, no i tluszcz z 5 jajek.
Z mięcha w tyg nie ma tlusczu bo jem kurczaka, bo szybko sie robi. W weekend zwykle karkówka.
Orzechów wiecej nie dam, bo bym tez podbijal węgle, a nie o to chodzi. Wiec pytanie czy zwiekszyc ilosc oliwy, tzn np dodac 2-3 lyzki do kolacji, czy dac wiecej masla ?
Szacuny
369
Napisanych postów
8676
Wiek
44 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
130653
kcal za malo, zwlaszcza ze masz aktywność. najlepiej sie podbija bilans tłuszczami: oliwa, tłuste ryby, lniany. moze zrob sobie 1-2 dni wiekszego podbicia ww, odpoczniesz troche, dobrze to wplynie na hormony, kondycje fizyczna i psychiczną
Szacuny
33
Napisanych postów
2007
Wiek
38 lat
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
74703
kupuje mielona lopatke, daje 2/3 tej przyprawy do mielonego kamisa, mieszam, formuje kotlety, klade na blache i do piekarnika, temperatura 220 stopni na 30min
Szacuny
0
Napisanych postów
80
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
1567
A nie masz elektrycznego grilla? Spróbuj może przyprawe "CEVAPCICI" KOTANYI, albo "kuchnia staropolska" przyprawa do mięsa mielonego - ale to pewno smakuje jak każda inna tego typu, zrób kotlety i usmaż na grillu elektrycznym - bez tłuszczu. Osobiście czasem dodam też jajko jak sklejam kotlety, ale nie wiem czy nie dostane za to po głowie :P więc nie polecam :).
Szacuny
369
Napisanych postów
8676
Wiek
44 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
130653
jajko? a co w tym złego? ja czesto dodaje jajko jak np. zmiele wołowinke i chce zrobic na teflonie befsztyk. to samo do tatara. jajka to samo bogactwo cennych wartosci- więc śmiało