slonce mnie laduje!
...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
Insulina nie tyle stymuluje synteze białek w mięśniach co wpycha składniki pokarmowe przez błonę komórkową do środka komórki.
Wysoka wrażliwość insulinowa to stan kiedy juz mała ilość insuliny upycha wszelkie nadmiary substancji odżywczych z krwi do mięśni. Jednocześnie ignoruje tkankę tłuszczową i nie wpycha w nią nic bez potrzeby. Jak wyrobić wysoką wrażliwość insulinową? Najlepiej zacząć od tego że pozbywamy się z diety węglowodanów.
DO TAKIEGO STANU DĄŻYMY!!!
Wysoka odporność insulinowa to stan kiedy do wprowadzenia substancji odzywczych do mięśni potrzeba ogromnych ilości insuliny. Ogromne jej ilości zaś otwierają drzwi przede wszystkim do tkanki tłuszczowej.
Jak wyrobić wysoką odporność insulinową, czyli tzw syndrom metaboliczny? Jeść czesto węglowodany, najlepiej proste.
TAKIEGO STANU NIE CHCEMY!!!!
Wg Charlesa Poliquina - Źródła węglowodanów powinne byc takie jak wymieniono w pierwszym poście. Tak długo aż osoba dana nie będzie miała poniżej 10% tkanki tłuszczowej oraz idealnie by było gdyby utrzymała ten poziom przez ok 18-24 miesiące. Wówczas mozna zacząć dodawać węglowodany złożone [ryż, maltodekstryny itd] potreningowo bez ryzyka otłuszczania się i bonusowo majac z tego ogromny bodziec anaboliczny dla mieśni.
Chyba teraz wszsytko jasne?
Zmieniony przez - WODYN w dniu 2011-05-15 18:31:02
Wysoka wrażliwość insulinowa to stan kiedy juz mała ilość insuliny upycha wszelkie nadmiary substancji odżywczych z krwi do mięśni. Jednocześnie ignoruje tkankę tłuszczową i nie wpycha w nią nic bez potrzeby. Jak wyrobić wysoką wrażliwość insulinową? Najlepiej zacząć od tego że pozbywamy się z diety węglowodanów.
DO TAKIEGO STANU DĄŻYMY!!!
Wysoka odporność insulinowa to stan kiedy do wprowadzenia substancji odzywczych do mięśni potrzeba ogromnych ilości insuliny. Ogromne jej ilości zaś otwierają drzwi przede wszystkim do tkanki tłuszczowej.
Jak wyrobić wysoką odporność insulinową, czyli tzw syndrom metaboliczny? Jeść czesto węglowodany, najlepiej proste.
TAKIEGO STANU NIE CHCEMY!!!!
Wg Charlesa Poliquina - Źródła węglowodanów powinne byc takie jak wymieniono w pierwszym poście. Tak długo aż osoba dana nie będzie miała poniżej 10% tkanki tłuszczowej oraz idealnie by było gdyby utrzymała ten poziom przez ok 18-24 miesiące. Wówczas mozna zacząć dodawać węglowodany złożone [ryż, maltodekstryny itd] potreningowo bez ryzyka otłuszczania się i bonusowo majac z tego ogromny bodziec anaboliczny dla mieśni.
Chyba teraz wszsytko jasne?
Zmieniony przez - WODYN w dniu 2011-05-15 18:31:02
DO 26 MARCA 2011 MAM URLOP.
1)Spiesz sie powoli! 2)Masa Podstawa sily, sila podstawa treningu na mase! 3)Naturalny ruch=wiekszy Ciezar!
...
Napisał(a)
to zostac przy bialku,tluszczach i warzywach?oswiec mnie prosze!
weglowodany proste!!zaskoczylem!!!
Zmieniony przez - igon8 w dniu 2011-05-15 18:38:43
weglowodany proste!!zaskoczylem!!!
Zmieniony przez - igon8 w dniu 2011-05-15 18:38:43
slonce mnie laduje!
...
Napisał(a)
chyba nie
weglowodany proste to najgorsze ścierwo jakie moze być
nie ma potrzeby żebym więcej pisał. Przeczytaj jeszcze raz artykuł i mój post. ale tym razem powoli i rób notatki, na pewno nie zaleca się weglowodanów prostych, złożone ewentualnie kiedy juz bedziesz miał wysoka wrażliwość insulinową.
weglowodany proste to najgorsze ścierwo jakie moze być
nie ma potrzeby żebym więcej pisał. Przeczytaj jeszcze raz artykuł i mój post. ale tym razem powoli i rób notatki, na pewno nie zaleca się weglowodanów prostych, złożone ewentualnie kiedy juz bedziesz miał wysoka wrażliwość insulinową.
DO 26 MARCA 2011 MAM URLOP.
1)Spiesz sie powoli! 2)Masa Podstawa sily, sila podstawa treningu na mase! 3)Naturalny ruch=wiekszy Ciezar!
...
Napisał(a)
W TV sfd najnowszym Wodyn świetnie wszystko wytłumaczył, co się dzieje z ww po treningu
Dziennik treningowy
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Ludi__powrót_na_SFD/_IF_+_VLCD_-t989408.html
...
Napisał(a)
Sam już nie pamiętam co tam mówiłem
DO 26 MARCA 2011 MAM URLOP.
1)Spiesz sie powoli! 2)Masa Podstawa sily, sila podstawa treningu na mase! 3)Naturalny ruch=wiekszy Ciezar!
...
Napisał(a)
ja przez cale zycie mam bf ponizej 10 a wpieprzam wszystko :D wiec te zabawy to nie dla wszystkich
...
Napisał(a)
Zależy od typu budowy
Dziennik treningowy
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Ludi__powrót_na_SFD/_IF_+_VLCD_-t989408.html
...
Napisał(a)
No właśnie, jak to wygląda u ekto? Jem węglowodany w każdym posiłku oprócz ostatniego przed snem.
Obecnie:
białko: 2,5g/kgmc (z czego 2g zwierzęce)
tłuszcze: 2,1g/ kgmc
węgle: 6,3g/ kgmc
Nie zatłuszczam się zbytnio. Masa mięśniowa idzie powoli do przodu. Według zaleceń - powinienem zostawić węgle tylko rano i w okolicach treningu, a solidnie zwiększyć ilość tłuszczy? Wtedy proporcje byłyby trochę... dziwne.
Jeszcze jedno: po treningu spożywam 0,7g węglowodanów na kg masy ciała. Według obliczeń powinienem zwiększyć do 0,8. Jeśli jestem ekto - warto dać jeszcze więcej? Jeśli to istotne - obecnie to węglowodany proste. Następny posiłek 30-40 min po treningu (zawierający białko, tłuszcze i węglowodany złożone).
Zmieniony przez - s_1994 w dniu 2011-05-16 16:13:45
Obecnie:
białko: 2,5g/kgmc (z czego 2g zwierzęce)
tłuszcze: 2,1g/ kgmc
węgle: 6,3g/ kgmc
Nie zatłuszczam się zbytnio. Masa mięśniowa idzie powoli do przodu. Według zaleceń - powinienem zostawić węgle tylko rano i w okolicach treningu, a solidnie zwiększyć ilość tłuszczy? Wtedy proporcje byłyby trochę... dziwne.
Jeszcze jedno: po treningu spożywam 0,7g węglowodanów na kg masy ciała. Według obliczeń powinienem zwiększyć do 0,8. Jeśli jestem ekto - warto dać jeszcze więcej? Jeśli to istotne - obecnie to węglowodany proste. Następny posiłek 30-40 min po treningu (zawierający białko, tłuszcze i węglowodany złożone).
Zmieniony przez - s_1994 w dniu 2011-05-16 16:13:45
Polecane artykuły