SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Sos Pomidorowy własnej roboty !! :)

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 22681

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11152 Napisanych postów 51607 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
BTW z pomidorów chcesz liczyc? Jedynie troche tłuszczy wpadnie z oliwy.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11152 Napisanych postów 51607 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
pomidory lepiej pierw wrzucić do blendera, a dopiero potem na patelnie/do gara

zawsze tak robię, pomidory wrzucam do gara na małym ogniu, dodaje parę ząbków czosnku przez praskę, wszystko sobie powoli bulgocze

na osobnej patelni smażę na odrobinie oleju bardzo drobno posiekana cebulę, czasami dodaję też oliwki jak mam pod ręką oraz zależnie od wersji tuńczyka/mieloną wołowinę

potem chyc do gara z pomidorami i niech bulgocze, jeszcze szczypta oregano i mam mega ekstra gęsty sos
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 14 Napisanych postów 154 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1087
Po co do blendera ?? Według mnie to tylko dodatkowa robota bo trzeba później myc blender... A pomidory pod wpływem temperatury i tak bardzo zmiękną ze wystarczy je tylko mare razy delikatnie widelcem ugnieść.
Zawsze jadłem od razu więc nie powiem Ci Shweppes ile można go trzymać w lodówce :P
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11152 Napisanych postów 51607 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
blender daje się pod kran i jest czysty nie chce gnieść widelcem po teflonie bo szkoda mi drogiej patelni
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 130 Wiek 29 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 6807
albo po prostu kupujesz pomidory w puszcze bez skórki za 2 zł chyba 400 g i wrzucasz tylko na patelnie i robisz dalej wg przepisu
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11152 Napisanych postów 51607 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
nawet te z puszki wrzucam do blendera, właściwie wszystko tam wrzucam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 3704 Wiek 32 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 10020
Fajne fajne

100 % satysfakcji

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 390 Wiek 33 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 3682
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
W lidlu sa takie pomidory naturalne w kartoniku, tylko parzone. Polecam je wrzucic do garnuszka, dodac lyzeczke octu,cukru,sol pieprz ,ulubione przyprawy i niech sie podgotuje pare minut.Pychotka! Do tego miesko jakie tylko chcecie mozna dodac, albo ryz, makaron:) Jezeli lubicie sosy zabielone, to wystraczy dodac lyzke jogurtu naturalnego chudego.

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 60 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 211
Bardzo fajny przepis

Dzieńobry :)

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Sałatka chińska - prawdziwy cheat meal!

Następny temat

"Kanapki" owsiane z nadzieniem do szkoły, pracy !

WHEY premium