SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

piers z kurczaka w jakiej postaci?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 3434

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 729 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 3168
Do smazenia kurczaka dodawaj smalcu - tak podobno najzdrowiej.

Co do przypraw, polecam ziarenka smaku, chili, oregano i ziola prowansalskie...

Polecam kurczaka z woka. Wychodzi przepyszny.

Pomoglem? Rzuc SOG'a...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 109 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 5017
jak pierś to tylko z wody gotowana + ziele angielskie, liść laurowy, szczypta wegety i jechane

pierś z ryżem i wszystko polane oliwa z oliwek (najlepiej jest jak się rozdrobni kurczaka na małe kawałki i wymiesza w ryżu i oliwie) ... mmmm to są pyszności
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 71 Napisanych postów 10883 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 44966
IMO gotowany to trociny
preferuje pieczonego lub np. z curry
gdy malo tluszczy w ciagu dnia i nie szkodzi moze byc smazony ze smietana z papryka w proszku
propozycji moze byc wiele

pierwsza by zobaczyc twoje oczy...
druga, druga... by zobaczyc twoje usta...
trzecia po to by zobaczyc cala twoja twarz...

A.W.O.L.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 3 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 54
A co sądzicie o kurczaka pieczonego w piekarniku na opcji grill z przyprawami i na malej ilosci olej z oliwek i podlanym wodą(dla zmniejszenia suchoty miesa podczas pieczenia)

Smakuje wyśmiecie tylko pytanie czy aby napewno zachowuje swoje magiczne wlasciwosci ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 729 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 3168
Sorki, najzdrowiej smazyc na Olwie z Oliwek. Ktos wprowadzil mnie w blad!
W weekend walne duzego posta o oliwie z oliwek...

Pomoglem? Rzuc SOG'a...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 1383 Wiek 45 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 20705
Oliwa z oliwek jest dobra na surowo, a w wysokiej temperaturze przy smażeniu traci swoje właściwości..

Tak skrótowo, bo teorii nie wkułem słowo w słowo co tam się dzieje znią... :)

pozdr,
kamel
--

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 729 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 3168
Z tym sie nie zgodze. Oliwa z oliwek zmienia swoje wlasciwosci w stosnkowo wysokiej temp. bo az 170*C.

Pomoglem? Rzuc SOG'a...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 19 Napisanych postów 3246 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 14357
Dlatego jak smazyc to tylko na oliwie i niedlugo

misiek

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6269 Napisanych postów 76019 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754788
Przy dlugim smazeniu oliwa z oliwek utlenia sie. Piers, rybe smazymy nie dlugo wiec oliwa bedzie dobra, smalec, olej kokosowy tez

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 1383 Wiek 45 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 20705
A sytuacja gdy smażymy piersi na oliwie, a później odsmażamy ponownie.
Tzn czy można na tej samej, czy już na nowej?

A co to znaczy długo? 10, 20, 60 minut?

pozdr,
kamel
--

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Jedzenie na przeziębienie- można poczytać

Następny temat

Biust i spalacz

WHEY premium