Szacuny
29
Napisanych postów
4524
Wiek
34 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
33482
zdecydowanie lepsze sa platki owsiane, maja niskie ig i reguluja poziom cholesterolu, otreby traktuj jako dodatek lub zrodlo blonnika a nie WW zlozonych.
ps. nie wiedzialem ze piszesz o otrebach owsianych, tych nigdy nie widzialem i nie probowalem. Zdr
Zmieniony przez - zaglebieSC w dniu 2008-08-09 13:23:42
Zmieniony przez - zaglebieSC w dniu 2008-08-09 13:26:03
Szacuny
2
Napisanych postów
276
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
10998
Nie traktował bym otrębów jako zródła węglowodanów, bo to przeważnie sam błonnik, który nie jest trawiony. Jeżeli lubisz, to możesz dosypać sobie łyżkę lub dwie, ale z płatkami ich nie polecam zamieniać. Również zachowaj umiar w spożyciu otrębów, gdyż nadmiar błonnika upośledza wchłanianie niektórych witamin.
Zmieniony przez - life_styl w dniu 2008-08-09 15:02:38
Szacuny
29
Napisanych postów
4524
Wiek
34 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
33482
mozesz ewentualnie przerzucic sie na jakis czas na platki kukurydziane, tylko wybieraj jak najmniej przetworzone, IMO platki owsiane sa lepsze pod wzgledem jakosci WW ale sam tak mialem i na okres 2 tyg. zrobilem maly przeskok. Pozniej wrocielm do tradycyjnej owsianki, ktora wchodzila juz o wiele latwiej. Zdr.