a plan jest dobry??
...
Otrzymałeś już linki z gotowymi planami i nawet pewnie tam nie zajrzałeś, a co do planu zmień prostowanie nóg na przysiad, mc na rumuński mc, a zamiast unoszenia na barki daj wyciskanie z klatki (na barki oczywiście)
...
no dobra ale ty chyba nie przeczytales moich wypowiedzi tutaj... nie moge wykonywac przysiadow ani zadnych wyciskan na barki poniewaz mam skolioze a martwy ciag to chodizlo mi o ten rumunski tlyko zapomnialem dodac
...
loxx91
napisalem,abys ustalil jakie dokladnie cwiczenia mozesz robic,a jakie nie-a ty dajesz oprocz mc takze wioslowanie.
to jak to w koncu jest z tym twoim kregoslupem?
moze w twojej sytuacji przysiad nie jest najszczesliwszym rozwiazaniem....ale to nie znaczy,ze masz w jego miejsce wstawic to smieszne cwiczonko z programu dla rehabilitanta!
musisz wybrac takie cwiczenie,w ktorym bedziesz mogl przeciazyc,czyli uzyc odpowiednich obciazen,a w prostowaniu to co sobie mozesz zrobic?
pisz dokladnie.
jesli widze w zapisie : MC,tzn.,ze ktos ma na mysli ciezka,klasyczna wersje.
nawet!jesli sie pomyliles i mial byc RDL,to i tak nie rozumiem,bo przeciez kregoslup....
juz nic nie wiem.
pozdrawiam.
napisalem,abys ustalil jakie dokladnie cwiczenia mozesz robic,a jakie nie-a ty dajesz oprocz mc takze wioslowanie.
to jak to w koncu jest z tym twoim kregoslupem?
moze w twojej sytuacji przysiad nie jest najszczesliwszym rozwiazaniem....ale to nie znaczy,ze masz w jego miejsce wstawic to smieszne cwiczonko z programu dla rehabilitanta!
musisz wybrac takie cwiczenie,w ktorym bedziesz mogl przeciazyc,czyli uzyc odpowiednich obciazen,a w prostowaniu to co sobie mozesz zrobic?
pisz dokladnie.
jesli widze w zapisie : MC,tzn.,ze ktos ma na mysli ciezka,klasyczna wersje.
nawet!jesli sie pomyliles i mial byc RDL,to i tak nie rozumiem,bo przeciez kregoslup....
juz nic nie wiem.
pozdrawiam.
"live and die in the squat rack"
...
Lekarz powiedzial mi (ale nie sprawdzajac kregoslupa :/) ze ogolnie przy skoliozie nie moge wykonywac cwiczen na stoja w pozycji wyprostowanej i glownie chodzilo mu o to zeby nie robic wyciskan na barki ani przysiadów a jak sie pytalem czy martwy ciąg moge robic to powiedzial ze moge robic
...
loxx91
czyli plan dla ciebie moglby wygladac tak:
1. klasyczny MC
2. uginanie nog w lezeniu na maszynie
3. wyciskanie na lawce
4. wioslowanie
5.wznosy ramion bokiem
6. drazek
+
brzuch lub lydki
(oczywiscie,mozesz zastosowac inna kolejnosc-nie ruszajac pierwszej na liscie pozycji MC)
pozdrawiam.
czyli plan dla ciebie moglby wygladac tak:
1. klasyczny MC
2. uginanie nog w lezeniu na maszynie
3. wyciskanie na lawce
4. wioslowanie
5.wznosy ramion bokiem
6. drazek
+
brzuch lub lydki
(oczywiscie,mozesz zastosowac inna kolejnosc-nie ruszajac pierwszej na liscie pozycji MC)
pozdrawiam.
"live and die in the squat rack"
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
Zmiana treningu ...co myslicie? co zmienic?
Następny temat