Byl to numer z 26 pazdziernika (tygodnik) z okladka kosciotrtupa na okladce
Niestety artykul mi przepadl i jedynie moge opisac mniej wiecej co tam bylo napisane.Otoz czlowiek ktory napisal ten artykul twierdzil ze bialko(kazeina) mleka jest bardzo trudno strwane, a wdodatku powoduje wyplukiwanie wapna.Oczywiscie autor wymienial osobistosci naukowe, ktore to potwierdzaja.Wdodatku bakterie mlekowe ktore sa dodawane do mlego , podlegaja procesom gnijnym i szkodliwe dla flory bakteryjnej czlowieka.
Wdodatku mleko podgrzewane do bardzo wysokiej temperatury(proces uht) powoduje przekszatalcenie sie kazeiny, w jaki sposob nie podali...
W artykule wymienione jest szereg skutkow ubocznych jakie moze spowodowac mleko, a szkodzi na: oczy,organy wewnetrzne, zeby itd...(nie pamietam :( )
Wartykule mowi sie takze ze mleko jest produktem bardzo alergicznym i dorosly czlowiek nie jest przystosowany do jego picia.Wdodatku nadmienia sie, ze czlowiek nie ma szesciu zoladkow jak krowa :)
Wiec moze jacys eksperci wypowiedza sie na ten temat, za wszystkie przekrecenia i niescislosci przepraszam, poniewaz artykul czytalem tylko raz...
JESZCZE TU WROCE
UWAGA bo dam wam zaraz jak Kasparow mata