Witam, proszę o poradę wszystkich sportowców ;) ponieważ chce trochę urosnąć, mój problem polega na tym ze mam 174 wzrostu ważę 57kg i mam jakaś chorobę kręgosłupa jakąś rumtum de tumdrum czy jakoś tak :) i chodzę lekko zgarbiony. Chcę trochę przybrać na masie i mięśniach :) zastanawiam się czy brać jakieś odzywki typu http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=129468172 czy może na sucho. Zależy mi na takich ćwiczeniach które mogę robić 20kg hantelką bo taka posiadam, nie chce za bardzo iść na siłownie bo mogą mnie wyśmiać więksi :) z góry dziękuje za odpowiedzi. Pozdrawiam!
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Idź na siłownie i nie przejmuj się tym, że ktoś Cię wyśmieje. Na siłowni każdy patrzy na siebie, nie będą raczej na Ciebie uwagi zwracać(no chyba że będą chcieli pomóc jakoś)
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
...
Napisał(a)
A odżywek jeszcze nie kupuj bo szybkie będziesz miał przyrosty bez nich. Kupisz sobie za rok. A jak narazie ulóż sobie jakąś diete, posty w dziale "Odżywianie".
Pozdrawiam
Pozdrawiam
...
Napisał(a)
ja bym ci radzil na poczatek dowiedziec sie wiecej o twojej chorobie(idz do lekarza albo poczytaj na necie) byc moze twój problem jest powazniejszy niz myslisz-pamietaj zdrowie na poczatku pozdro
...
Napisał(a)
byłem u lekarza powiedział mi ze mam ileś tam stopni skrzywienia i jak dojdzie jeszcze do chyba 3 stopni to będzie operacja. Ćwiczenia jakie mi dal to pompki drążek i mam nosić gorset ortopedyczny.
...
Napisał(a)
zrozumialem ze chodzi o górny odcinek kregosłupa...
postaraj sie na poczatku wprowadzic cwiczenia wzmacniajace miesnia kregosłupa-uwazaj przy tym aby zachowac naturalna krzywizne kregosłupa (takie S) i staraj sie trzymac głowe prosto-to czy zaczniesz wykonywac cwiczenia prawidłowa technika moze uchronic cie przed dalszym pogorszeniem zdrowia
zycze wytrwałości pozdrawiam
postaraj sie na poczatku wprowadzic cwiczenia wzmacniajace miesnia kregosłupa-uwazaj przy tym aby zachowac naturalna krzywizne kregosłupa (takie S) i staraj sie trzymac głowe prosto-to czy zaczniesz wykonywac cwiczenia prawidłowa technika moze uchronic cie przed dalszym pogorszeniem zdrowia
zycze wytrwałości pozdrawiam
...
Napisał(a)
Dragon PL: myslisz, że ćwiczenia rozciągająCE powinny pomóc?? Kminie, że ciężarem to sobie może tylko krzywdę zrobić :)
http://www.probusbhp.pl/ Usługi BHP godne Polecenia~!
...
Napisał(a)
Coz idz do dobrej silowni , jesli maja tam trenera z glowa to ci ulozy odpowiedni trening biorac pod uwage twoje problemy , doradzi co i jak , i nie ma co patrzyc na innych , nikt nie bedzie sie smial , a jak sie smieja to idz do innej silowni bo widac do tej same polglowki chodza
pzdr
pzdr
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!