Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
1
Napisanych postów
75
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
1880
Witam. Na poczatek zaczne:
1.WIEK: 18
2.WAGA: 94
3.WZROST: 185
4.WYMIARY:
BICEPS: 40
KLATA: 108
UDO: 66
TALIA: 80
5.STAZ NA SILOWNI: 2 lata
6.DIETA: jeszcze nie ustalona
7.ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE: 2 cykle: pierwszy 100tab mety, 10ml deca dubolin, 10 testy; drugi 10 deca durabolin 100, 10 testy, 100tab winstrolu(10mg)
8.TRENING: jeszcze nie ustalony ale jak narazie 5 razy w tyg. 4cw. po 4serie, 10-12 powt.
9.CEL CYKLU: najlepiej sucha masa
10.ODSTEP CZASOWY PO OSTATNIM CYKLU: pol roku
11.POZIOM BF% 30
12.TENDENCJA DO TYCIA/CHUDNIECIA (TYP BUDOWY): ulane miesnie, tendencja do nabierania tluszczu
13.STAN ZDROWIA: dobry
14.SKLONNOSC DO LYSIENIA LUB POROSTU OWLOSIENIA: nie
Chcialbym z poczatkiem czerwca zaczac cykl. Mysle o tym zeby zlapac troche czystego miesnia. Mysle o takim cyklu: 10ml decaject, 10 winstrolu, 10 testy.
Co waszym zdaniem zmienic w tym cyklu? Moze cos dolozyc albo odjac? Diete i plan treningowy ulozy mi moj kumpel, a ja mam pytanko odnosnie srodkow, ktore chce zastosowac. Do tego oczywiscie dojda suple.
Prosze o pomoc i z gory dzieki;)
Szacuny
35210
Napisanych postów
66749
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
920911
bez obrazy ale to wszystko bez sensu. wiek, wyniki, 3 cykl chcesz zaczynac, poprzednie cykle mocne, %bf 30, mysle ze powinienes cos z soba zrobic na poczatek. ustalic diete pocwiczyc podrosnac i dorosnac bo z takim podejsciem tylko zepsujesz sobie zdrowie.
Szacuny
1
Napisanych postów
75
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
1880
loo tam przysadziliscie sie do tego ile mam w pasie. Podalem 80 bo tak strzelilem na oko a dokladnie mam 87 zeby nie bylo. Ale nie chodzi tu o to ile mam w pasie tylko o cykl...
Szacuny
2
Napisanych postów
773
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
12430
nie chodzi że ktoś się chce czepiać tylko odrazu wiadać że wymyślasz.
87 w pasie i 30 % bf to dalej raczej nie możliwe ; )
30 % to już naprawdę duży bf u faceta.
co rozumiesz pod słowem "testy"?
pozatym masz krótki staż i jeszcze dwa cykle...
Szacuny
1
Napisanych postów
152
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
6829
dwa cykle i "takie wymiary"( biceps 40)? zdradź nam lepiej tajemnice swego "sukcesu".
nie jeden koles u mnie na siłowni bez koksu osianał lepsze wyniki od twoich. sezon sie zbliza i wszyscy chcą suchego mięsa, i myslą że wystarczy pomachać 2 miesiące sztangą i bedą bydlakami.
zainwestuj w kurczaka i ryż a osiagi będa dużo lepsze i zdrowszy bedziesz.
Szacuny
1
Napisanych postów
75
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
1880
Takie wyniki to dlatego ze po cyklu mialem operacje i nie moglem cwiczyc i praktycznie wszystko spadlo i dopiero od niedawna wrocilem na silownie!! A wyniki to mialem takie: biceps 44, klatka 115, udo 68, a na wycisk na prostej 125kg