Hej, zna ktos z was moze przepis na ciasto takie jak maja w telepizzy moze ktos pracowal i poda?? dzieki :)
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
nie chodzi tylko o ciasto ale tez o piec z tego co pamietam to cos kolo 280 stopni (a moze wiecej) i ta pizza przez niego tylko przejezdza na takiej tasmie ;)
damy rade ;)
...
Napisał(a)
Dobre a co własną pizzernie otwierasz?
"Każda porażka jest szansą,żeby spróbować jeszcze raz,tylko mądrzej".
...
Napisał(a)
wiedziałem ale zapomniałem-pamietam skaldniki tylko-mleko,olej,maka,drożdże
...
Napisał(a)
Mi tam osobiscie pizza w tym lokalu i w zadnym innym nie smakowala - mowie teraz o Polsce - lepiej samemu zrobic od podstaw :) jest duzo smaczniejsza i wiesz co tam masz.
A przepis na ciasto to co ? maka, drozdze, sol, cukier, troche oliwy z oliwek, wody troszke wymieszac odstawic odczekac posmarowac margaryna plyte z piekarnika ( wtedy pizza nie jest taka tlusta ) rozciagnac ciacho po plycie
rzucic co tam musisz wstawic i odczekac
i jemy
Odyspujesz odpowiednia ilosc maki, do tego dolewasz oliwy z oliwek + dosypujesz troche cukru, troche soli, pozniej mieszasz drozdze w szklance z woda zeby nie bylo grudek, wlewasz do tego wszystkiego co masz w misce ( maka, oliwa itp...) mieszasz w jedna strone najlepiej
no i odstawiasz i czekasz az urosnie mi wystarcza okolo 20-30 minutek ( zawsze tak robie ) - pozniej biore blache, smaruje margaryna, wykladam ciasto rozciagam po calej blashce, rzucam co mi tam potrzeba ( wczesniej usmazone pieczarki * pamietaj ze musza byc zimne bo ciasto spieprzysz albo cos * do tego ser, szynka, pomidorek ( w odpowiedniej kolejnosci ) pieczarki i ser na sam koniec..wstawiasz do rozgrzanego piekarnika i czekasz az bedzie dobra .
hrhr chaotycznie ale jest
juz od roku nie robilem wiec wybacz
znajomi na pizze nie narzekaja
jak o czyms zapomnialem to poprawcie
albo cos jest niejasne
P.S. - Mleko ?
A przepis na ciasto to co ? maka, drozdze, sol, cukier, troche oliwy z oliwek, wody troszke wymieszac odstawic odczekac posmarowac margaryna plyte z piekarnika ( wtedy pizza nie jest taka tlusta ) rozciagnac ciacho po plycie

Odyspujesz odpowiednia ilosc maki, do tego dolewasz oliwy z oliwek + dosypujesz troche cukru, troche soli, pozniej mieszasz drozdze w szklance z woda zeby nie bylo grudek, wlewasz do tego wszystkiego co masz w misce ( maka, oliwa itp...) mieszasz w jedna strone najlepiej

hrhr chaotycznie ale jest

P.S. - Mleko ?
Siłownia PROGRES - Bytom.
www.pajacyk.pl
...
Napisał(a)
Zyz no co? mleko zamiast wody tez sie stosuje-w poznanskich pizzerniach znam 5 takich
...
Napisał(a)
Nie no ok
nic nie mowie. Troche mnie to zdziwilo bo nigdy sie z tym nie spotkalem
ale sprobuje jak bede robil przerwe od low-carb czyli za jakies 6 tygodni
Pozatym meczy mnie juz od jakiegos czasu ta pizza
mmmmmm.....

www.pajacyk.pl
...
Napisał(a)
zrób ciasto do zwykłej pizzy bo w tamtej więcej chemi i jakiś gówien 

jeżeli pomogłem , Ty pomósz mi wejdz w link i się zarejestruj http://www.AWSurveys.com/HomeMain.cfm?RefID=krzakzak
...
Napisał(a)
Jak mowi zakrzes ... kij wie co tam jest
kolega robil w tele ****zie to powiedzial ze jak im cischo spadlo jak robili to phi .. i dalej 

www.pajacyk.pl
...
Napisał(a)
e tam ciasto z telepiccy dobre
Spróbuj zrobić takie coś -> mąka + woda mineralna (gazowana, jeśli ktoś chce pulchne) [+ ewentualne jajko jeśli ktoś chce białeczka] <- później na patelnie bez oleju. Wypaśne podpłomyki a'la Bombaj
... znaczy się tradycyjne podpołomyki 

Spróbuj zrobić takie coś -> mąka + woda mineralna (gazowana, jeśli ktoś chce pulchne) [+ ewentualne jajko jeśli ktoś chce białeczka] <- później na patelnie bez oleju. Wypaśne podpłomyki a'la Bombaj

...
Napisał(a)
hmmm dowiedzialem sie ze w telepizzy sami nie wyrabiaja tego ciasta, przywoza im gotowe :D to moze robil tam ktos gdzie je wyrabiaja :D??? :)
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
Jaka dobra dieta aby stac sie grubszym dla 14-latka
Następny temat