Szacuny
1
Napisanych postów
198
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
8429
witam, chce sie zapisac na boks w najblizszym czasie...
co potrzebuje kupic na poczatek? rekawice, bandaze i szczeka starczy? z rekawic mam na oku 10oz ze skory naturalnej firm masters, allright, spokey, daniken, dragon, evolution. ktore beda najlepsze? mastersy na moje oko sprawiaja wrazenie najporzadniejszych.
do wydania 150-200zl. co z butami? zwykle trampki wystarcza? jesli ktos jest z wroclawia to puncher na grunwaldzkim dobry wybor? mozna sie zapisac teraz? nie ma zadnych podzialow na sezony?
pozdr.
nie wazne kto umrze pierwszy...
wazne kto wiekszy!
Szacuny
21
Napisanych postów
374
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
5113
Ja na początku nie miałem nic,szczękę kupiłem po jakimś czasie,mimo ,że przyszedłem na muay thai już po 2 latach jiu jitsu.Boks też był u nas i butów nie potrzebowali.Idź na trening i się dowiesz co masz kupić.
Szacuny
8
Napisanych postów
3602
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
38012
rekawice , owijki , koszulka, spodenki, trampki:) na poczatku raczej nie musisz miec szczeki , bo bedziesz lapal podstawy
Co do rekawic to polecam mastersa sam je mam i sa swietne;d
Zmieniony przez - SiwYbks w dniu 2010-05-09 15:03:21
Szacuny
69
Napisanych postów
1815
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
35261
Najpierw idzie się do klubu bo nie ma co wydawać kasy jak po tygodniu stwierdzisz że to nie to. Później zależy... najważniejsze to na pewno owijki, ale zależnie od trenera, wg mnie na początek szczęka jeszcze żeby uczyć się w niej oddychać i dopiero później rękawice. Buty to wiadomo że w jakiejś dalszej perspektywie potrzebne będą typowo bokserskie, ale na razie nie ma znaczenia jakie. Mi się wydaje że jak masz to najlepsze z grubą podeszwą żeby kolana mniej obciążone były.
,,chodzić już umiem, teraz chce umieć latać" Eldoka
Szacuny
0
Napisanych postów
72
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
2901
Myślę, że Puncher to dobry wybór ;)
Możesz się zapisać kiedy tylko chcesz.
Sam tam chodzę, tylko że na sekcję MT.
Jak się zdecydujesz na Masters'y, to możesz je kupić w Puncherze, w cenie producenta :P (sam mam te Masters'y i jestem zadowolony)
Na początek weź tylko spodenki i koszulkę.
Zmieniony przez - Gibson92 w dniu 2010-05-09 17:08:56
Szacuny
0
Napisanych postów
72
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
2901
Po co mu szczęka?
Na początku, jak nie będzie miał sprzętu żadnego to 'zadaniówki' będzie wykonywał z osobami które też sprzętu nie mają.
Niech pochodzi sobie jakiś czas, zobaczy czy mu pasuje i dopiero niech pakuje kasę w sprzęt.