Szacuny
0
Napisanych postów
44
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
490
Mam pytanie
Robie biceps i triceps w piątki.Robie je oddzielnie najpierw tric później bic.Kolo ostatnio mi powiedział że lepiej robić jedną serie na bica i jedną na trica na zmiane. Powiedział że taki trening jest lepszy ponieważ powoduje zwiększenie napływo krwi do mięśni i tym samym powoduje lepsze napompowanie.To prawda ??
You Can't Beat Me, You Can't Touch Me, I Am Mam Without Fear...
Szacuny
3
Napisanych postów
279
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
1386
Zgadzam się. To co powiedział Ci kumpel to prawda. Też tak robię i jak najbardziej to polecam. Faktycznie przepływ krwi jest lepszy, a im więcej krwi przepływa przez mięśnie, tym bardziej stają się napompowane tą krwią i to pozwala na znacznie lepsze wykorzystanie składników odżywczych, które transportuje krew. To jak wiadomo powoduje, że mięśnie się rozwijają. Dobrze jest robić ćwiczenia zupełnie przeciwstawne, np. na bice - uginanie przedramion ze sztangą, a na trice - prostowanie przedramion z linką wyciągu. Trzeba kombinować, zmieniać, mieszać ćwiczenia - to powoduje, że mięśnie pracują na pełnych obrotach. Poza tym polecam dosyć krótkie przerwy między poszczególnymi ćwiczeniami, natomiast między superseriami nieco dłuższe. A na koniec warto użyć mniejszych ciężarów, by "przepłukać" mięśnie krwią.