Czego potrzebujemy:

dodatki:

  • 1 kiwi
  • 20 g masła orzechowego

Jak wykonać:

Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Do żółtek dodajemy ksylitol i ubijamy około 2 minut na puszystą masę. Do białek przekładamy ubite żółtka, dodajemy przesianą mąkę i dokładnie mieszamy trzepaczką - nie ubijamy. Przygotowujemy patelnie - ja używam dwóch jednocześnie.

Patelnie nacieramy odrobiną oleju kokosowego. Masę dzielimy na dwie równe części. Pierwszą stronę smażymy pod przykryciem na bardzo małym ogniu do zrumienienia i ścięcia góry omleta. Przewracamy na drugą stronę i smażymy około minuty już bez przykrycia. Gotowe!

Do środka wkładamy plasterki kiwi i polewam masłem orzechowym.

Wartości odżywcze:

Cała porcja to 500 kcal.

Białko 30 g, Tłuszcze 28 g, Węglowodany 34 g.

Smacznego!

Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.
Komentarze (0)