SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wytapianie smalcu - czyli redukcja

temat działu:

Trec

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 4285

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 149 Wiek 34 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 4262
Dziękuję Panowie za rady :)

Jeśli mam unikać nabiału to np. z czym jeść płatki owsiane na śniadanie?
Czym zastąpić twaróg w ostatnim posiłku? Przecież twaróg zawiera wolno wchłanialną kazeinę - więc na noc wydaje się świetnym produktem :)

Zmieniony przez - Bronti w dniu 2013-06-09 19:45:25
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 217 Napisanych postów 36673 Wiek 38 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 115952
Rano do płatków daj białka jaj albo odżywkę białkową. Przed snem twaróg możesz wciągnąć, przecież nic się nie stanie, na zawody jutro nie jedziemy ;)

HST PUSH & PULL - mój autorski "system" treningowy:http://www.sfd.pl/-t589381.html
Dieta LOW-CARB, art dla początkujących: http://www.sfd.pl/-t655403.html
Redukcja od A do Z - wszystko o redukcji:http://www.sfd.pl/-t654560.html
Tabata - co to jest i za co ją lubię?: http://www.sfd.pl/-t963145.html
Takie wielkie, takie niewinne. A same niosą na grzbiecie skrzydlatą kostuchę. Polską śmierć.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 149 Wiek 34 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 4262
Normalnie do owsianki daje surowe białko jaj? :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 29 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 399
Mozesz sobie zrobić omleta (platki owsiane+ bialka jaj)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 149 Wiek 34 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 4262
Omlet jest przewidziany na drugie śniadanie według tego przepisu -

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Nitroman Trec Nutrition
Znawca
Szacuny 39 Napisanych postów 3262 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 10507
Nie wierzę w to co widzę ale nic.
Jeśli omlet to tylko wg takiego przepisu


...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 217 Napisanych postów 36673 Wiek 38 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 115952
Dokładnie :)

HST PUSH & PULL - mój autorski "system" treningowy:http://www.sfd.pl/-t589381.html
Dieta LOW-CARB, art dla początkujących: http://www.sfd.pl/-t655403.html
Redukcja od A do Z - wszystko o redukcji:http://www.sfd.pl/-t654560.html
Tabata - co to jest i za co ją lubię?: http://www.sfd.pl/-t963145.html
Takie wielkie, takie niewinne. A same niosą na grzbiecie skrzydlatą kostuchę. Polską śmierć.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Nitroman Trec Nutrition
Znawca
Szacuny 39 Napisanych postów 3262 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 10507
Najbardziej podobało mi się jak wyrzucił Stevie, która polecana jest przy schorzeniach takich jak cukrzyca, nadciśnienie, próchnica a "posłodził" tego niby omleta jakimś syntetycznym wynalazkiem. Miało być zdrowo ale jednak pysznie :) Inna sprawa, że usmażył to na oleju, który średnio nadaje się do smażenia. Sam nie wiem czy to żart czy to niewiedza a może ignorancja.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
jabolcokk A.Jabłoński
Ekspert
Szacuny 132 Napisanych postów 23197 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 224261
Też mam te OLI OLI ale słabe są najlepsze spray'e to pieczenia czy smażenia czy jak to tam nazwać to te z BERKLEY & JENSEN COOKING PAM .

Nitroman, a co myślisz o oleju ryżowym zamiast PAM do smażenia ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Nitroman Trec Nutrition
Znawca
Szacuny 39 Napisanych postów 3262 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 10507
Jeśli chodzi o te oleje w spray-u to mam mieszane odczucia. Niby "zero" tłuszczu a w skład wchodzi jakiś olej. Zagadka.
Pamiętam, że na jakichś wykładach z żywienia strasznie pojeżdżali te oleje ale nie pamiętam o co chodziło bo mineło już kilka ładnych lat. Może moje mieszane odczucia wynikają też z tego powodu.
Co do oleju ryżowego to uważam podobnie jak Michał i stawiałbym go obok oleju rzepakowego jako najlepszego do obróbki termicznej. Ma rzeczywiście bardzo wysoką temperaturę dymienia około 250*C. O jego super właściwościach można przeczytać w sieci więc nie będę nic pisał. Trzeba tylko pamiętać aby wybierać te tłoczone na zimno ponieważ ich wartość jest dużo wyższa niż tych tłoczonych na ciepło.
Pół łyżeczki od herbaty plus specjalny pędzelek do rozsmarowania oleju na patelni mocno nie zwiększy kaloryczności i nie zachwieje poszczególnym składnikami odżywczymi.
Jak dla mnie gdybym miał wybierać postawiłbym bez zastanowienia na OR
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

TREC zaprasza na galę KSW 22

Następny temat

Karol Olender w Anglii - sezon startowy 2013 (powered by TREC Nutrition)

WHEY premium