SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Współczynnik aktywności PAL

temat działu:

Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 705

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 13 Wiek 16 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 275
Hej mam 16 lat 167 cm wzrostu waga ok 51 chciałabym prosić o pomoc w ustaleniu mojego współczynnika pal bo mam mały problem z ustaleniem kaloryki ogólnie na co dzien robie w okolicach 15-20 tysięcy kroków zależy od czasu i w tygodniu robie 3 treningi siłowe po około godzinie nie są jakies intensywne bo nie mam dużo obeznania i sprzętu ale tak wygląda moja aktywność czasem jeżdżę też rowerem ale raczej są to spontaniczne wyjazdy czasem krótsze, czasem dłuższe i intesywniejsze, więc nie brałabym tego pod uwagę teraz. bardzo proszę o pomoc będę bardzo wdzięczna za każdą odpowiedź
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Szacuny 6480 Napisanych postów 77148 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 761553
Zapewne wyniesie on około 1,4-1,6. Nie napisałaś jednak nic na temat swojej aktywności fizycznej w trakcie trwania pracy. Chyba, że nie pracujesz? Poza tym, zapotrzebowanie kaloryczne organizmu sugeruję obliczyć z dokładnego wzoru. Zapraszam do zapoznania się z nim w artykule przedstawionym poniżej:

https://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_kaloryczne__jak_je_wyliczyć-t276436.html

Podstaw niezbędne dane, wklej tutaj obliczenia zapotrzebowania kalorycznego organizmu i zoabczymy jak to wygląda.

Najważniejsze będzie i tak to, żeby obserwować organizm i na tej podstawie wyciągać wnioski.
1

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12333 Napisanych postów 161128 Wiek 35 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1237085
W Twoim przypadku, biorąc pod uwagę regularność treningów oraz liczbę kroków, można przyjąć, że Twój współczynnik PAL wynosi około 1.8 - 2.0. Jeśli Twoja aktywność jest wyjątkowo wysoka w danym tygodniu (np. więcej kroków lub dodatkowe intensywne treningi), możesz rozważyć zastosowanie wartości bliżej 2.0.

Aczkolwiek ja jestem zwolennikiem by rozpoczynać z nieco mniejszej ilości kalprii
1

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja https://www.instagram.com/tomq.bb
[email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12333 Napisanych postów 161128 Wiek 35 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1237085
W przypadku gdy zaczynamy od mniejszej ilości kalorii zawsze możemy tą ilość energii podbić Natomiast jeżeli przeszacujemy i damy zbyt dużo kalorii na start wtedy od razu będziemy gromadzili nadmiar energii Co będzie powodowało tycie w tkankę tłuszczową
1

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja https://www.instagram.com/tomq.bb
[email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 13 Wiek 16 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 275
dziękuje bardzo za pomoc
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Powodzonka :)
1

[email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Szacuny 6480 Napisanych postów 77148 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 761553
W sytuacji, gdy już wiesz coś tam na temat obliczenia zapotrzebowania kalorycznego organizmu, to nie pozostaje nic innego, jak obliczyć je i wkleić tutaj całość obliczeń, wraz z podziałem na zalecane ilości składników odżywczych, w ilość około 2 gramów białka na kilogram masy ciała, 1-1,5 grama tłuszczów i reszta kalorii pochodząca z węglowodanów. Następnie kilka przykładowych dni diety zgodnie z opisem w regulaminie działu. Zoabczymy jak to wygląda i dość doradzimy. Oczywiście o ile chcesz uzyskać dalszą pomoc w tym kierunku.

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Trening z gumami - porady

WHEY premium