SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Trening z gumami - porady

temat działu:

Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1094

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1 Napisanych postów 2 Na forum 20 dni Przeczytanych tematów 34
Siema wszystkim. Jestem 31 letnim swieżakiem i nie chcę się od razu rzucać na typową siłownię bo podejrzewam, że szybko mógłbym przedobrzyć. Chcę w jakiś sposób w domu do końca roku przygotować ciało na większe obciążenia. Podobno gumy, czy te linki gumowe z uchwytami są w miarę ok na początek. Ktoś miał z tym styczność i jakieś ewentualnie mógłby polecić? Jedyne co mam w domu to uchwyt do pompek.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12286 Napisanych postów 161016 Wiek 35 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1236698
Siemka.
Tak trening z gumami czy trening z ciężarem własnego ciała na początek będzie fajną opcją aby dać jakiś bodziec naszym mięsień w rozwoju. Czeknij np https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION_Power_Band_-_Zestaw_Gum_Do_Cwiczen-opis41009.html 

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja https://www.instagram.com/tomq.bb
[email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12286 Napisanych postów 161016 Wiek 35 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1236698
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 427 Napisanych postów 852 Wiek 34 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 6733
Na trzepaku szybciej zrobisz formę plus za darmo chyba że jesteś w tak katastrofalnej formie że pompki nie zrobisz to tak bandy mogą pomóc
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6441 Napisanych postów 76940 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 760252
Jak najbardziej dla osoby mocno początkującej, aby rozpocząć pracę nad kształtowaniem sylwetki, można włączyć plan treningowy z wykorzystaniem gum oporowych, obciążenia własnego ciała, czy też powszechnie dostępnych drążków i poręczy na osiedlach. Niestety samemu i tak ciężko będzie Tobie nauczyć się prawidłowej techniki ćwiczeń i czucia nerwowo-mięśniowego. Najlepiej jednak będzie wykorzystać w tym kierunku pomoc trenera personalnego i udać się od razu na siłownię. W dłuższej perspektywie szybciej w ten sposób osiągniesz wyniki i unikniesz ryzyka urazów.
1

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1 Napisanych postów 2 Na forum 20 dni Przeczytanych tematów 34
Dzięki panowie za odzew. Ćwiczę bo lubię, nie jest ze mną aż tak tragicznie, pompek zrobię około 30 ;) Ogólnie temat jest o tyle dla mnie trudny bo raz, mam 2 letnią córkę i z żoną pracujemy na przeciwne zamiany więc narazie takie wyjście w środku dnia na luzie na siłkę jak podejrzewam wy to robicie nie wchodzi w grę bo do torby jej nie schowam ;) Dwa, dokucza mi ostatnio rwa kulszowa... może przez to częste pozycję "wymuszone" podczas pracy spawacza, albo już robię się stary, sam nie wiem :P Teraz dla mnie najlepszą opcją jest coś żeby zmieścić się w około 60 min w domowych warunkach, dlatego pomyślałem o gumach. A czy ktoś z was mógłby w kilku najważniejszych ćwiczeniach zrobić taki szkic planu z dodatkiem tych band żeby nie był to jakiś monotonny, przeładowany plan?
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Wrzuć we wyszukiwarkę
https://www.sfd.pl/wyszukaj/t-Gumami.html?save=1
Masz tutaj mnóstwo tematów do wyboru jakie możesz wykorzystać do tego aby stworzyć swój plan treningowy z gumami plus wcześniej Dałem ci link do treningu obwodowego z hantlami na różnych poziomach zaawansowania z którego również możesz czerpać ćwiczenia do swojego planu. Na forum jako tako nie układamy planów treningowych za osobę pytające ale na spokojnie możesz dać swój schemat do oceny skorygujemy nakierujemy i będziesz miał pewność czy jest w porządku
1

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja https://www.instagram.com/tomq.bb
[email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6441 Napisanych postów 76940 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 760252
Niestety my tutaj nie układamy planów treningowych. Ewentualnie możesz spróbować nawiązać współpracę z jakimś trenerem tutaj obecnym on-line. Pisz i pytaj o możliwe warunki współpracy. Jeszcze jedna, bardziej ekonomiczna opcja, to serwis żywieniowo-treningowy potreningu.pl

My możemy tutaj sprawdzić Twój plan treningowy i zasugerować jakieś poprawki. Tak samo w przypadku techniki wykonywania ćwiczeń, które możesz wrzucić w formie filmów.

https://www.sfd.pl/art/Fitwoman_uroda_/Trening_z_gumami_oporowymi._Czy_takie_ćwiczenia_przynoszą_efekty_-a4593.html 

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Wybór celu treningowego

Następny temat

Współczynnik aktywności PAL

WHEY premium