Szacuny
2
Napisanych postów
123
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
4777
Chcialem sie was zapytac jak to jest z ta sauna, szukalem w wyszukiwarce ale nie znallem odpowiedzi na pytania ktore mnie interesuja tzn..
1. cwicze na mase czy od razu po treningu moge isc na saune 3x 7 minut z przerwami pomiedzy i zimnym prysznicem...
2. czy sauna nie przeszkadza jezeli chce przytyc masa miesniowa...
3. ile i czy mam pic wode bedac w saunie...
Szacuny
0
Napisanych postów
73
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
2953
Po pierwsze sauna nie powoduje utraty tkanki tłuszczowej (nie w stopniu pozwalającym ja wyodrebnić jako metodę temu służącą)
Odpowiedzi na twoje pytania:
1. Nie polecam chodzenia na saunę zaraz po treningu, gdyż jest to dość wyczerpujący zabieg dla organizmu i przy tym powinien być wykonany zgodnie z precyzyjnymi zasadami
2. Można chodzic na saunę w cyklu masowym w celach regeneracyjnych (1 x na tydzień wystarczy)
3. Podczas zabiegu (zarówno w fazie ochłodzenia, jak i przegrzania) nie przyjmuje sie płynów => płyny przymuje sie najwcześniej 20 min. po zabiegu (najlepiej sok pomidorowy lub inny warzywny i wodę)
Szacuny
0
Napisanych postów
73
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
2953
Do PAKO
Ponieważ przyjmowanie płynów w czasie zabiegu (całego) zakłóciłoby to proces oczyszczania komórek z odpadowych metabolitów (w saunie zachodzi proces przesunięcia wody z przestrzeni międzykomórkowych do krwi)