Czesc, mysle o wsadach i mam nadziej ze mi sie uda na wakacjach(robie program na skocznosc, czasem udaje mi sie dotknąć obraczy jak mam piłke w rekach i jestem z tego dumny). Ale troche sie boje bo gdzies(na jakims poscie) przeczytałem ze jak sie niebedzie miało dobrych mięśni brzucha i pleców prz wsadach to w wieku 40-50 lat moze sie miec problemy z pleckami. niewiem czy to prawda ale chciał bym wiedzieć jakie ''wymagania'' są potrzebne do wsadów(przucz wyskoku oczywiscie)???
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Techinka, najważniejsza jest technika, lecz nie tyle wsadu co samego skoku. Jeżeli chcesz wzmocnić sobie mięśnie pleców (dolna część) i brzucha to proponuje taki zestawik ćwiczeń:
spięcią 4x20
przyciąganie kolan do klatki w leżeniu 3x20
nożyce 2x1min
plecy:
znosy tułowia w leżeniu na brzuchu 4xmax
martwy ciąg lub wykroki 4x20
spięcią 4x20
przyciąganie kolan do klatki w leżeniu 3x20
nożyce 2x1min
plecy:
znosy tułowia w leżeniu na brzuchu 4xmax
martwy ciąg lub wykroki 4x20
...
Napisał(a)
Czy mógłbyś wyjaśnić jak wykonywać:
-spięcia
-znosy tułowia w leżeniu na brzuchu 4xmax
-martwy ciąg lub wykroki 4x20
Z góry thx
-spięcia
-znosy tułowia w leżeniu na brzuchu 4xmax
-martwy ciąg lub wykroki 4x20
Z góry thx
www.discples2.webpark.pl - Kronika Nevendaar - strona o serii Disciples
http://www.sbs.friko.pl/strona/nfoto/adi.htm - foty moich wsadów
>>>SFD BASKET SQAD<<<
...
Napisał(a)
Atlas ćwiczeń :P
Moze tam nie być tylko wznosów tułowia.
Leżysz na brzuchu, ręce na karku, ktoś musi trzymać się za kostki, a ty podnosisz się jak najwyżej potrafisz.
Moze tam nie być tylko wznosów tułowia.
Leżysz na brzuchu, ręce na karku, ktoś musi trzymać się za kostki, a ty podnosisz się jak najwyżej potrafisz.
...
Napisał(a)
Wielkie dzięki DUDEK, ale mugł byś mi wyjasnic jak niejwiecej te cwiczenia wyglądają??Jestem w tym calkowicie zielony:)
...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
mi zdecydowanie najlepiej skacze sie z naskoku wtedy dostaje prawie glowa do obreczy z tym ze mam 2m,przyuwazylem na filmikach jak wybija sie Carter jego ostani krok przed wsadem jest bardzo dlugi i tak jak w moim przypadku lewa noga idzie na przod a tylko prawa dostawiam wtedy to ejst mega paka,z rozbiegu juz mi sie gorzej skacze jedynie pakuje tak jedna reka,a wyskoku raczej nie trenowalem duzo jezdze na rowerze biegam i przede wszystkim gram bardzo duzo wykonywalem prob zanim 1 raz wsadzilem
nad obrecza
...
Napisał(a)
dzisiaj w sasiednim miescie streetball byl taki porzadny to tam kolesie dopiero wsadzali...
jeden chyba ok 170cm taki byczek maly ale wsady walil prawie na rowni z tymi wszystkimi 2 metrowcami
(w tym ze mna... 

>>>> I Love This Game <<<<
===== SFD BASKET SQUAD ====
http://www.sbs.friko.pl najlepszy site o streetballu
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!