Witam. Niewiem czy ten temat powinien być w "Treningu dla początkujących" ale to w końcu dobry dział. Trudno określić mój staż treningowy bo zaczynałem i odpuszczałem sobie siłownie bardzo często teraz zamierzam ćwiczyć regularnie jednak nie będzie to normalny trening, zamierzam chodzić na MMA a słyszałem że w tym sporcie jak i we wszystkich SW trening wygląda inaczej chciałbym ćwiczyć na siłowni 2-3 dni w tygodniu,zajęcia MMA 2 dni w tygodniu.Mam 17 lat 75 kg wagi mam parę pytań na które jeśli możecie odpowiedzcie.
-Typ treningu: Wszystkie partie ciała każdego dnia czy trening danych partii w określonych dniach?
-Biegi.Słyszałem że przy ćwiczeniach masowych jedynie sprint jednak to nie kulturystyka pozatym planuję trening siłowy więc?
-ćwiczenia.Jeżeli ćwiczycie jakieś SW lub znacie się na tym możecie poradzić kilka ćwiczeń które powinienem wykonywać?(nie proszę o plan jedynie ćwiczenia)
-Kreatyna,Białko.Czy po 2-3 miesiącach mogę w takie coś zainwestować?Czy raczej nie jest to mi potrzebne.
-Stretching.Czy rozciąganie w SW różni się czymś od normalnego czy niema różnicy.
Z góry dzięki za pomoc
-Typ treningu: Wszystkie partie ciała każdego dnia czy trening danych partii w określonych dniach?
-Biegi.Słyszałem że przy ćwiczeniach masowych jedynie sprint jednak to nie kulturystyka pozatym planuję trening siłowy więc?
-ćwiczenia.Jeżeli ćwiczycie jakieś SW lub znacie się na tym możecie poradzić kilka ćwiczeń które powinienem wykonywać?(nie proszę o plan jedynie ćwiczenia)
-Kreatyna,Białko.Czy po 2-3 miesiącach mogę w takie coś zainwestować?Czy raczej nie jest to mi potrzebne.
-Stretching.Czy rozciąganie w SW różni się czymś od normalnego czy niema różnicy.
Z góry dzięki za pomoc
Krzysztof Piekarz