Szacuny
0
Napisanych postów
23
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
93
Siemka. Mam 13 lat i od hmm tygodnia trenuje ćwiczenia typu drążek,pompki,wyskoki,rozciąganie itd najwięcej na brzuch.
Trningi odziwo już widać efekty zdj poniżej.
Intresuje mnie aby zapisać się na jakiś sport związany z walką oprócz karate. ponieważ moj ojciec trenuje i ma czarny pas to samo starszy brat. Ale ja chcę spróbowac czegoś innego do tej pory trenuje piłkę nożną ale wgl mnie to nie pociąga tak jak sporty walki.Nie wiem moze to rodzinne interesuje mnie coś w stylu MMA,Kick Box Na terenie OPOLA. Zmotywował mnie film "Never Back Down" Odkąd go oglądnałem dostałem takiej motywacji że łohohoho Jak możecie napiszcie mi tu jakieś dodatkowe ćwiczenia które mogły by zwiekszyć moją siłę. (Nie umiem się dobrze bić)
Szacuny
0
Napisanych postów
23
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
93
Wiesz do karate mam idealne warunki bo ojciec może mnie trenować nawet w domu mam dużo przstrzeni ale karate mnie nie pociąga ja wole takie agresywne mordo bicie itd.
Szacuny
0
Napisanych postów
23
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
93
Ok już mi sie ładuje ; p
Chciałem dodać że na kazdym treningu daje sobie taki wycisk że jak juz poprostu nie mam siły i tchu przestaje wtedy zaczynam miec zawroty głowy czy to z przemęczenia?
Czy mi to szkodzi? Niezaleznie co napiszacie i tak bede trenowal ; ]
Szacuny
0
Napisanych postów
296
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
2591
@pwned4
hahaha "agresywne morodbicie" -chlopcze, masz 13 lat, cwicz sobie to karate, albo poszuikaj sekcji bjj czy judo/zapasow-wystarczy w zupelnosci. a jak chcesz naprawde tego agresywnego mordobicia to na ulicy znajdziesz dziesiatki sparingpartnerów, ktorzy ci te glupoty wybija z glowy na dluugie lata, zmadrzejesz to inaczej bedziesz do tego podchodzic.
Cwiczenia to drazek, pompki, brzuszki,przysiady i tyle wystarczy.
PS niektore filmy powinny byc zakazane dla dzieci...
Szacuny
0
Napisanych postów
296
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
2591
proszę bardzo ;)
a z karate jako podstawa mozesz calkiem niezle sobie radzic potem w mma jak to uzupelnisz jakims chwytanym sportem, zobacz na Lyoto Machida-jak madrze to rozegrasz to beda z Ciebie jeszcze ludzie ;)