Szacuny
0
Napisanych postów
311
Wiek
25 lat
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
16151
Siema, ogarnalby ktos mi czy ten tluszcz jest wporzadku do smazenia na patelni? ( kupujac go myslalem ze jest to olej kokosowy do smazenia ale patelnia mi dymi wiec sam nie wiem, byc moze spowodowane jest to ze troche wody zostaje na patelni.) Czy jednak moze zastapic olej smalcem, dodam ze ten olej troszke inny ma smak od tego z Polski. Z gory dzieki ;)
Oraz pytanie drugie, olej lniany czy oliwa z oliwek jest bardziej gorzka i czy nadadza sie do wlania na np gorace mieso czy jednak lepiej do salatki na zimno.
Zmieniony przez - vAsher w dniu 2018-07-25 17:41:38
Zmieniony przez - vAsher w dniu 2018-07-25 17:42:54
Szacuny
3036
Napisanych postów
51767
Wiek
34 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
349884
Kokosowy jak kokosowy. Jak każdy nadaje się głównie do celów kosmetycznych, niekoniecznie kulinarnych.
Skoro masz gorzka oliwę, której smak Ci nie pasuje na surowo, to smaż na niej.
1
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE. KONTAKT: [email protected]
Szacuny
0
Napisanych postów
311
Wiek
25 lat
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
16151
Koniu151
Kokosowy jak kokosowy. Jak każdy nadaje się głównie do celów kosmetycznych, niekoniecznie kulinarnych.
Skoro masz gorzka oliwę, której smak Ci nie pasuje na surowo, to smaż na niej.
nie mam jescze, planuje zakupic wiec chce sie zorientowac, co najlepiej wybrac do smazenia pod wzgledem zdrowotnym by nie wydatniac toksyn rakotworczych, moze smalec zamiast kokosowego? Czy cos innego
Szacuny
165
Napisanych postów
1228
Wiek
30 lat
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
180644
ja bym smarzył na oleju kokosowym, smalcu i maśle klarowanym a to który konkretnie to kwestia indywidualna olej kokosowy nie powinien dymić w normalnej temperaturze smarzenia, nie wiem czy to kwestia patelni albo tego konkretnego produktu Oleju na zimno nie lał bym na gorące mięso tylko poczekał az będzie zdatne do sporzycia bez oparzenia a jak na szybko to do sałatki oliwę z oliwek extra virgin albo olej rzepakowy nierafinowany
Szacuny
17708
Napisanych postów
132171
Wiek
39 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1460727
No i prawidłowo ze się dymi, jak nahajcujesz na patelni to puści dymek, dzisiaj na rzepaku kujawskim patelnie posmarowałem do naleśników i też dymek poszedł .
1
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.