1. 150 g mąki jaglanej
2. 75 g masła
3. 60 g ksylitolu
4. 1 jajo
5. Puszka mleczka kokosowego
6. Paczka budyniu bez cukru
7. 100 ml wody
Masło ugnieść z mąką i 40 g ksylitolu na masę o strukturze kruszonki. Dodać jajo i ugnieść na jednolitą masę. Ciastem wyłożyć formę i nakłuć widelcem. Włożyć do lodówki na pół godziny.
Ciasto piec w temp 180 stopni przez 20 min.
W tym czasie zagotować mleczko kokosowe z resztą ksylitolu w garnku. Proszek budyniowy wymieszać z wodą i dodać, gdy mleczko będzie się gotować. Mieszać energicznie do powstania budyniu. Lekko wystudzić (nie całkiem, bo będą grudki) i wyłożyć na upieczone ciasto. Przed podaniem posypać wiórkami.
Smacznego!
Zmieniony przez - cod123 w dniu 2016-09-19 08:21:01
http://www.sfd.pl/DT_cod123-t1098138.html
moje zmagania w Kuchni: http://www.sfd.pl/[BLOG]_COD_w_kuchni-t1121985.html