Dzień 1
Śniadanie
3 kromki chleba żytniego
Kostka chudego białego sera
½ jogurtu naturalnego
Rzodkiewka
Szczypiorek
Odrobina soli
II śniadanie
Jogurt Bakoma 7 zbóż men
Obiad
Sałata lodowa
Cebula
½ jogurtu naturalnego
Czosnek
Odrobina soli
Woreczek ryżu brązowego
Pierś z kurczaka na parze z ulubionymi ziołami 300 g
Jabłko
Podwieczorek
2 wafle ryżowe z dwoma łyżeczkami dżemu
Kolacja
3 kromki chleba razowego
3 plastry wędliny
Łyżeczka masła
Dzień 2
Śniadanie
4 łyżki płatków owsianych uprażyć na suchej patelni
Jogurt naturalny mały 200 g
Jabłko ze skórą pokrojone w kostkę
Łyżeczka miodu
Banan pokrojony w plasterki
5, 6 truskawek ( mrożone wyjęte z zamrażarki wieczorem dnia poprzedniego )
Wszystko razem wymieszać
II śniadanie
2 kromki chleba żytniego
Łyżeczka masła
2 plastry wędliny drobiowej
Pomidor
Obiad
Kalafior na parze mrożonka 450g
1 szklanka ugotowanej kaszy gryczanej
Udko bez skóry pieczone w rękawie lub folii
2 łyżki masła do kalafiora
Podwieczorek
Pomarańcza
3 wafle ryżowe
Kolacja
1 szklanka ugotowanego makaronu pełnoziarnistego
½ papryki
½ cebuli
2 ogórki kwaszone
2 łyżki tuńczyka w sosie własnym
Łyżka majonezu ( nie bardzo czubata )
Odrobinę soli pieprz
Pokroić i wymieszać