
1. OMLET
Składniki: Sposób przygotowania:
3 jajka Jajka roztrzepujemy
dodajemy rodzynki , płatki
Rodzynki 30 g owsiane. Wszystko mieszamy
50 g płatków owsianych górskich , wylewamy na patelnię teflo-
5 g (łyżeczka) oliwy z oliwek nową. Smażymy na małym
Ogniu . na łyżeczce oliwy ,
pod przykryciem , z obu stron
B-28 WW-54 T-26,5
2. TWAROŻEK ZE SZCZYPIORKIEM I RZODKIEWKĄ
Składniki: Sposób przygotowania:
130 g chleba pumpernikla Twaróg rozgniatamy widelcem ,
150 g chudego twarogu dodajemy jogurt , następnie
180 g jogurtu naturalnego starte na tarce rzodkiewki ,
Rzodkiewki , szczypiorek , posiekany drobno szczypiorek
Przyprawy do smaku i przyprawy. Jemy z chlebem
B-44 WW-61 T-11,2
3. GOTOWANY FILET Z KURCZAKA Z RYŻEM BRĄZOWYM
Składniki: Sposób przygotowania:
150 g fileta z piersi kurczaka Filet z kurczaka nacinamy ,
100 g brązowego ryżu doprawiamy przyprawami
Gotowane brokuły , kalafior (np. do grilla) i gotujemy.
Podajemy z ryżem i kalafiorem
Z brokułami. Do gotujących się
Warzyw można dodać odrobinę
Mleka , co nada im delikatny smak
B-38,5 WW-77 T-3
4. SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM
Składniki: Sposób przygotowania:
Puszka tuńczyka w wodzie Tuńczyka mieszamy z drobno
30 g polędwicy sopockiej pokrojoną szynką. Dodajemy
2 pomidory pomidory i cebulę pokrojone w
1 łyżka koncentratu pomidorowego cienkie plastry. Ryż gotujemy i
1 Cebula mieszamy go z resztą składników
Przyprawy , zioła prowansalskie sałatki. Dodajemy koncentrat
100 g ryżu brązowego Pomidorowy , łyżeczkę oleju i
5 g oleju sezamowego Przyprawy do Samku.
B-44,5 WW-90 T-10
5. PIERSI Z KURCZAKA Z KASZĄ
Składniki: Sposób przygotowania:
100 g piersi z kurczaka Mięso rozbijamy , dodajemy
50 g kaszy jęczmiennej przyprawy , następnie gotujemy
Jeden ogórek Z ogórka i rzodkiewek
Rzodkiewki sporządzamy surówkę. Podajemy z
Kaszą jęczmienną
B-24,5 WW-40 T-1
6. SEREK WIEJSKI + JABŁKO (przyśpieszy przemianę materii)
Składniki: Sposób przygotowania:
Serek wiejski Do serka wiejskiego wsypujemy
3 czubate łyżeczki otrąb pszennych 3 łyżeczki otrąb pszennych
Jabłko
B-22 WW-17 T-10
PzDr
