Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Sylwetka - jak ją zmienić?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 754

Formularz - Proszę o pomoc

25

Mężczyzna

Cel

Masa mięśniowa

Waga

77

Wzrost

178

Poziom bf (zdjęcie poglądowe)

Aktywność w ciągu dnia (cały tydzień): (praca/uczelnia/zajęcia domowe? O której trenuję, wstaję, kładę się spać? O której mam przerwy w pracy?)

Praca fizyczna, ćwiczenia aerobowe

Uprawiane sporty, częstość i intensywność treningów, staż treningowy, sprzęt którym dysponuję (wyposażenie siłowni)

Stosowane wcześniej diety, ich wpływ na sylwetkę, obecne odżywianie

Dieta redukcyjna, zdaje się że zbyt szybki spadek masy ciała

Stan zdrowia (preferowane badania lekarskie)

Dobry stan zdrowia

Stosowana lub planowana suplementacja

Białko, kreatyna, cokolwiek kto coś poleci
Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1 Na forum 106 dni Przeczytanych tematów 17
Witam, przychodzę z zapytaniem odnośnie treningu i rozbudowy między innymi klaty, mam 178cm wzrostu i 75kg wagi mimo to mój brzuch wygląda tragicznie, wszystko wisi i mam dużo fałd pomimo normalnej wagi i stąd moje pytanie co robić czy ćwiczyć te partie i jeść nadwyżkę kalorii żeby zbudować mieśnie czy jakoś da się redukować tłuszcz z brzucha i przy okazji robić mięśnie? Dodam że mam dużo czasu na trening, w ciągu dnia pracuje fizycznie i nie jest mi obce przybieranie na wadze lub chudnięcie mam bardzo dobry metabolizm, jedzenie poniżej normy, pośrednio i z nadwyżka też nie sprawia mi problemów do tego białka też spokojnie nie odmowie, kwestia tego co i jak gdzie i kiedy co zrobić żeby chociaż zredukować ten brzuch i męskie piersi bo wstyd koszulkę zdjać bo jeszcze nie widziałem nikogo kto przy tej wadze miał tak niekrztałtny brzuch, z góry dziękuję za wszelkie porady, pozdrawiam.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9161 Napisanych postów 83467 Wiek 49 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 705718
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 34751 Napisanych postów 25172 Wiek 44 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 282653
Najlepiej byłoby jakbyś dał zdjecie sylwetki do oceny
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6313 Napisanych postów 78036 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 767015
Nie da się niestety realizować dwóch celów jednocześnie, czyli budowy masy mięśniowej i redukcji tkanki tłuszczowej. Należy skupić się na jednym celu, czyli w Twoim przypadku redukcja tkanki tłuszczowej. Wato jest zejść nisko z poziomem tkanki tłuszczowej i dopiero wtedy budować dobrej jakości mięśnie. Podstawą tego będzie solidny plan treningowy i dobrze dobrana dieta. Dlatego też od tego polecam zacząć. Na temat treningu polecam poczytać więcej informacji w artykule przedstawionym poniżej:

https://www.sfd.pl/FBW__Full_Body_Workout-t1135959.html 

Moderator działu Odżywianie

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Zaburzenia odżywiania - porady

Następny temat

Gotowe sosy - warto stosować?

Spalanie
Polecane artykuły