Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Boirę Testosteron Prolongatum od trzech tygodni i właśnie w tym trzecim zaczęły się bóle serca!
Wiem że testosteron podwyższa ciśnienie i zagęszcza krew i może spowodować zawał serca w związku z tym zacząłem brać "Acard"-lek przeciw zawałowy i przeciw zakrzepowy (jego skład to poprostu aspiryna w małych dawkach).
Ból jednak nie mija, a pojawia się sporadycznie np: w czasie treningu lub pod koniec dnia.
Biorę tylko 200mg. tygodniowo i trzymam się diety (niskocholesterolowe jedzenie).
Co mogę z tym fantem zrobić???
Czy też cierpieliście na taką dolegliwośc w czasnie cyklu z teściem???
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
KINGKONG nie irytuj się. To bardzo dobrze, że nie masz wady serca i o to Cię nie podejrzewałem. A Twoje bóle nie są groźne bo to tzw. bóle opłucnowe. To cos w rodzaju nerwobólu dotyczącego b. dobrze unerwionych błon pokrywających wewnetrzną powierzchnię kl.piersiowej, płuca i worek osierdzionwy. Wolne zakończenia nerwowe są tam szczeglnie podatne na rozciąganie (szczególnie kiedy nabiera się powietrza)l leczy się to lekami przeciwzapalnymi(NLPZ), ale najlepiej działają strydy w tym SAA(których nie stosuje sie z wiadomych względów u normalnych pacjentów). Natomiast Twoja teoria na temat ustępowania dolegliwości na cyklu z powodu większego obciążenia serca nie ma nic wspólnego z rzeczywistością.-Na pewno możesz mi wierzyć, wiem co mówię.
Szacuny
0
Napisanych postów
323
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
3889
stary z tym to bm ci radzil zglosic sie do kardiologa a nie do nas my nie jestesmy lekarzami i wydaje mi sie ze ci nic nie pomozemy !! ja tez biore 4 tyg teske po 200mg i dzieki Bogu nic mnie nie boli a do tego dozucam wino w tabsach on tez sporo podnosi cisnienie!!
Trzymaj sie cieplo i odwiedz lekarza
Szacuny
1
Napisanych postów
247
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
2678
Stary dobrze ci radzę lepiej przerwij kurację i to jak najszybciej.Nie wiem czy wiesz ,ale przed rozpoczęciem brania sterydów powinno się wykonać badania serca.Jak przerwiesz kurację to idz przebadaj serce ,żeby stwierdzić co jest grane.
Szacuny
144
Napisanych postów
4627
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
30336
Przypuszczalnie nerwica, ale idz do lekarza.
Krassnal - wino podnosi cisnienie, mnie duzo bardziej
niz cokolwiek innego. Jedyne anaboliki jakie
znam, które podobno nie podnoszą cisnienia to deca i halotestin.
Nie brałem ani jednego ani drugiego ale brałem winstrol
-depot cisnienie skoczyło mi po tym całkiem niezle...
Son Gochan
"Czyń Swoją Wolę niech będzie całym prawem"
Aleister Crowley
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
To żeczywiście są chyba bóle nerwicowe. Z tego co wiem to gdy ból doskwiera w środkowej części klatki i przechodzi do podbrzósza, są to bóle przedzawałowe, natomiast gdy ból dokucza na zewnątrz klatki w pobliżu lewej ręki - są to bóle nerwicowe...
...a mnie właśnie boli tam na zewnątrz...
Szacuny
500
Napisanych postów
9533
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
18709
witam
co do bóli przedzawałowych (wieńcowych)
ogolnie boli w śródpiersiu , przenosi sie na lewe ramie , uczucie cierpnięcia
w razie czego (zawału) 2 aspirynki połknąć , nitrogliceryna podjęzykowo , co do pozycji to nigdy sie nie kłaść - TRZEBA SIEDZIEĆ Z REKOMA OPUSZCZONYMI - odciążenie serca - należy sie też w miare możliwości uspokoić
zapobiegawczo : napewno nie palić - nikotyna obkurcza naczynia , dieta (niskosodowa) - mozna magnez łykać - obniża ciśnienie- leki zawierające tzw kardiologiczne dawki kw acetylosalicylowego
a najlepiej isc do kardiologa
pozdrawiam
XXX Boofi XXX
Hard Core Straight Edge
XXX Boofi XXX
Hard Core Straight Edge
"Blood and Guts bro , thats the way it goes !!" - lifter ?
Nie dyskutuj z d****em. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
Szacuny
6
Napisanych postów
2285
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
18850
MOja rada, idź do lekarza , powiedz mu co i jak to przejdziesz przez wszystkie wymagane badania włącznie z EKG i echo serca, ja uważam, ze nie można takich rzeczy lekceważyć. Serce masz jedno, pamiętaj o tym.
Szacuny
144
Napisanych postów
4627
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
30336
Nie wykluczaj tez wrodzonej wady serca - idz do lekarza
ale nie musisz mowic o tesciu, bo to w tym przypadku ma znaczenie tylko jesli chodzi o cisnienie.
Son Gochan
"Czyń Swoją Wolę niech będzie całym prawem"
Aleister Crowley