Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6
Napisanych postów
201
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
10712
Cześć. Mam pytanie. Czy powiększenie lewej komory serca i lekka niedomykalność zastawki trójdzielnej są, wg Was, powodem do odstawienia dopingu? Jestem już 4 lata ON. Aktualnie na cyklu susta + npp.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
12386
Napisanych postów
161679
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1239346
witaj,
Należy podkreślić, że decyzja o kontynuacji cykli dopingowych w takim przypadku powinna opierać się na kompleksowej ocenie kardiologicznej i indywidualnej ocenie ryzyka, a nie konsultowana z ludźmi w Internetach%)
Powiększenie lewej komory może mieć charakter fizjologiczny, czyli będący wynikiem adaptacji do intensywnego treningu. Niedomykalność zastawki trójdzielnej, szczególnie gdy określana jest jako „lekka”, nie jest rzadkością i może występować u zdrowych osób bez znaczących objawów klinicznych.
Szacuny
21235
Napisanych postów
71519
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
576612
Diameter
Cześć. Mam pytanie. Czy powiększenie lewej komory serca i lekka niedomykalność zastawki trójdzielnej są, wg Was, powodem do odstawienia dopingu? Jestem już 4 lata ON. Aktualnie na cyklu susta + npp.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Kwestia indywidualna na podst oceny nie tylko tego badania, oraz dalszych planów co chcesz robić (w sensie przyjmować) jak i obszerności zakresu aktywności.