Eloall...prosze o pomoc przy zmianie treningu...
Cwicze juz dopiero 1,5 roku...profil mam wypelniony jakby co;]
Moj dotychczasowy trening wyglada nastepujaco...
Poniedzialek Klatka
1. Lawka pozioma 4 serie po 12-6 ruchow , co seria dokladam ciezar
2. Skos ,serie jak wyzej
3. Skos glowa w dol, jak wyzej
4. Lawka pozioma wąsko, jak wyzej
5. Rozpietki albo linki
Wtorek Biceps
1. Modlitewnik 5 serii po 10 ruchow, co seria dokladam ciezar
2. Hantelkami naprzemian 5 serii po 10 ruchow , po jednej serii zaraz biore lzejsze hantle i znowu 10 ruchow...to chyba superserie sie nzywa?:P
3. "Siudemki" prosta sztanga, tzw "21" napewno wiecie oco chodzi;]
Sroda barki
1. Wyciskanie zza glowy 4 serie 8 ruchow, co seria dokladam ciezar
2. Wyciskanie z przed glowy ,jak wyzej
3. Unoszenie sztangi wzdluz tulowia do brody, jak wyzej
4. Unoszenie hantelek na boki 4 serie tym samym ciezarem
5. Szrugsy
6. czasami robie szuste cwiczenie jak mam jeszcze sile, to robie tzw. arnoldki;]
czwartek triceps
1. Prostowanie rak na wyciagu 5 serii 12,10,10,8,6
2. Prostowanie jedne reki na wyciagu, nie wiem jak to sie fachowo nazywa;/, 5 serii jak wyzej
3. Francuz 5 serii
piatek plecy
1. Podciaganie na drazq szeroko za glowe 5 serii po 10 podciagniec
2. Sciaganie na wyciagu wąska 5 serii 12,10,10,8,6 co seria dokladam ciezar
3. Sciaganie na wyciagu szeroko jak wyzej
4. Martwy ciag 4 serie 12-6 dokladam ciezar co serie
5. Nie wiem jak sie to nazywa, stoi sie jak kaczka i podciaga sztange do mostka;] 4 serie 12-6, co seria dokladam ciezar;]
Ten trening stosuje jakies 6 miesiecy...barki ladnie przy tym treningu mi szly...plecy tez...a reszta tak srednio, tak czy tak mysle ze czas najwyzszy zmienic trening...w sobote i niedziele przerwa...nog nie cwicze bo nie widze potrzeby zeby je cwiczyc, duzo jezdze na rowerze, bez cwiczenia nog z przysiadu wyciskam 110kg ale nie na sztandze tylko na takiej suwnicy pionowej, brzucha tez nie robie, bo kiedys slyszalem ze jak sie robi mase to brzuch cwiczy sie zadko, raz albo dwa razy w tygodniu, a to chyba za malo robic brzuch 2 razy w tygodniu...w pasie mam 86cm mysle ze to nie duzo...takze pomijajac nogi i brzuch jak rozplanowalibyscie mi trening? jesli cos pominalem to opierniczajcie mnie...czekam na podpowiedzi, acha liczy sie przedewszystkim masa...szerokie plecy barki itd...;] a to link do zdjec moich plecow ktore wrzucielm wczoraj jakby ktos chcial zobaczyc, moze dzieki tym zdjeciom latwiej bedzie ulozyc trening oto i one...
https://www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=100829
z gory thx za podpowiedzi dzieki i pozdrawiam...
pozdrawiam i dziekuje
Cwicze juz dopiero 1,5 roku...profil mam wypelniony jakby co;]
Moj dotychczasowy trening wyglada nastepujaco...
Poniedzialek Klatka
1. Lawka pozioma 4 serie po 12-6 ruchow , co seria dokladam ciezar
2. Skos ,serie jak wyzej
3. Skos glowa w dol, jak wyzej
4. Lawka pozioma wąsko, jak wyzej
5. Rozpietki albo linki
Wtorek Biceps
1. Modlitewnik 5 serii po 10 ruchow, co seria dokladam ciezar
2. Hantelkami naprzemian 5 serii po 10 ruchow , po jednej serii zaraz biore lzejsze hantle i znowu 10 ruchow...to chyba superserie sie nzywa?:P
3. "Siudemki" prosta sztanga, tzw "21" napewno wiecie oco chodzi;]
Sroda barki
1. Wyciskanie zza glowy 4 serie 8 ruchow, co seria dokladam ciezar
2. Wyciskanie z przed glowy ,jak wyzej
3. Unoszenie sztangi wzdluz tulowia do brody, jak wyzej
4. Unoszenie hantelek na boki 4 serie tym samym ciezarem
5. Szrugsy
6. czasami robie szuste cwiczenie jak mam jeszcze sile, to robie tzw. arnoldki;]
czwartek triceps
1. Prostowanie rak na wyciagu 5 serii 12,10,10,8,6
2. Prostowanie jedne reki na wyciagu, nie wiem jak to sie fachowo nazywa;/, 5 serii jak wyzej
3. Francuz 5 serii
piatek plecy
1. Podciaganie na drazq szeroko za glowe 5 serii po 10 podciagniec
2. Sciaganie na wyciagu wąska 5 serii 12,10,10,8,6 co seria dokladam ciezar
3. Sciaganie na wyciagu szeroko jak wyzej
4. Martwy ciag 4 serie 12-6 dokladam ciezar co serie
5. Nie wiem jak sie to nazywa, stoi sie jak kaczka i podciaga sztange do mostka;] 4 serie 12-6, co seria dokladam ciezar;]
Ten trening stosuje jakies 6 miesiecy...barki ladnie przy tym treningu mi szly...plecy tez...a reszta tak srednio, tak czy tak mysle ze czas najwyzszy zmienic trening...w sobote i niedziele przerwa...nog nie cwicze bo nie widze potrzeby zeby je cwiczyc, duzo jezdze na rowerze, bez cwiczenia nog z przysiadu wyciskam 110kg ale nie na sztandze tylko na takiej suwnicy pionowej, brzucha tez nie robie, bo kiedys slyszalem ze jak sie robi mase to brzuch cwiczy sie zadko, raz albo dwa razy w tygodniu, a to chyba za malo robic brzuch 2 razy w tygodniu...w pasie mam 86cm mysle ze to nie duzo...takze pomijajac nogi i brzuch jak rozplanowalibyscie mi trening? jesli cos pominalem to opierniczajcie mnie...czekam na podpowiedzi, acha liczy sie przedewszystkim masa...szerokie plecy barki itd...;] a to link do zdjec moich plecow ktore wrzucielm wczoraj jakby ktos chcial zobaczyc, moze dzieki tym zdjeciom latwiej bedzie ulozyc trening oto i one...
https://www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=100829
z gory thx za podpowiedzi dzieki i pozdrawiam...
pozdrawiam i dziekuje
SiGUsEk