...
Napisał(a)
Hej, mały update - mój BF% to 12,5% przy wadze 68 kg. Myślę, żeby wziąć się za masę z poniższą dietą. Co do tłuszczów (1,8g/kg) zdecydowałem się na dodanie albo w postaci orzechów albo w postaci różnych olejów (lnianych, rzepakowych itp.), co by nieco zróżnicować. Co węgli zdecydowałem się na tyle, bo więcej nie przejem. Co o tym sądzicie?
...
Napisał(a)
Posiadasz wagę kuchenną czy orientacyjnie wpisujesz gramaturę?
Woreczek ryżu to 50g, półtora to 150g ( u Ciebie jest 140 ) z kolei 30g oleju kokosowego nie ma żadnego racjonalnego uzasadnienia. Pamiętaj, że istnieją inne źródła białka oprócz twarogu który wbrew temu co mogłoby się wydawać nie jest bogatym źródłem wapnia. Brakuje dużej ilości różnokolorowych warzyw, a to generuje niedobory składników regulujących. Owoców również brak - z nie wiadomych przyczyn.
Wstaw zdjęcie sylwetki.
Twoja dieta jest niezbyt na rekompozycję.
Jakie jest Twoje zapotrzebowanie kaloryczne?
Zmieniony przez - dudee w dniu 2017-07-28 12:53:51
Woreczek ryżu to 50g, półtora to 150g ( u Ciebie jest 140 ) z kolei 30g oleju kokosowego nie ma żadnego racjonalnego uzasadnienia. Pamiętaj, że istnieją inne źródła białka oprócz twarogu który wbrew temu co mogłoby się wydawać nie jest bogatym źródłem wapnia. Brakuje dużej ilości różnokolorowych warzyw, a to generuje niedobory składników regulujących. Owoców również brak - z nie wiadomych przyczyn.
Wstaw zdjęcie sylwetki.
Twoja dieta jest niezbyt na rekompozycję.
Jakie jest Twoje zapotrzebowanie kaloryczne?
Zmieniony przez - dudee w dniu 2017-07-28 12:53:51
...
Napisał(a)
Mam wagę kuchenną.
Co do oleju w jednym przypadku - wpisałem go jako tłuszcz ogólnie (po prostu w tym przypadku chciałem, żeby symbolizował jakiś nasycony do pieczenia).
Warzywa dodam do każdego posiłku (nie chciałem ich wliczać do bilansu), a owoce będę wliczał, ale też nie chciałem podawać konkretów, bo to będzie na bieżąco.
Zapotrzebowanie 3000kcal - dodałem 200 z racji masy.
Nie liczę na rekompozycję.
W innych wersjach mam jeszcze mięso wołowe i rybie - w ramach innych źródeł białka. Mam zamiar je zmieniać.
Co do oleju w jednym przypadku - wpisałem go jako tłuszcz ogólnie (po prostu w tym przypadku chciałem, żeby symbolizował jakiś nasycony do pieczenia).
Warzywa dodam do każdego posiłku (nie chciałem ich wliczać do bilansu), a owoce będę wliczał, ale też nie chciałem podawać konkretów, bo to będzie na bieżąco.
Zapotrzebowanie 3000kcal - dodałem 200 z racji masy.
Nie liczę na rekompozycję.
W innych wersjach mam jeszcze mięso wołowe i rybie - w ramach innych źródeł białka. Mam zamiar je zmieniać.
...
Napisał(a)
Nie da się obiektywnie spojrzeć na Twoją dietę jeśli spożywasz produkty których nie uwzględniasz.
Po wliczeniu owoców jak i warzyw podaż kalorii może się drastycznie zwiększyć..
Zmieniony przez - dudee w dniu 2017-07-28 14:49:28
Po wliczeniu owoców jak i warzyw podaż kalorii może się drastycznie zwiększyć..
Zmieniony przez - dudee w dniu 2017-07-28 14:49:28
...
Napisał(a)
To jest jeszcze trzeci przykład.
Nie rozumiem "produkty, które spożywasz, ale nie uwzględniasz" - czy chodzi o warzywa? Warzywa z tego co zauważyłem w większości przypadków mają nikłą wartość odżywczą (kcal). Jeśli chodzi o owoce to oczywiście zdaję sobie sprawę, że one mogą faktycznie mieć duży wpływ na bilans, ale w przypadku spożycia będę korygował to ilością węglowodanów w założonym posiłku.
Więc co myślicie teraz o tym? (i powyższym)
Zmieniony przez - futuresportsman96 w dniu 7/28/2017 3:55:54 PM
Nie rozumiem "produkty, które spożywasz, ale nie uwzględniasz" - czy chodzi o warzywa? Warzywa z tego co zauważyłem w większości przypadków mają nikłą wartość odżywczą (kcal). Jeśli chodzi o owoce to oczywiście zdaję sobie sprawę, że one mogą faktycznie mieć duży wpływ na bilans, ale w przypadku spożycia będę korygował to ilością węglowodanów w założonym posiłku.
Więc co myślicie teraz o tym? (i powyższym)
Zmieniony przez - futuresportsman96 w dniu 7/28/2017 3:55:54 PM
...
Napisał(a)
Ok - to co teraz o tym myślisz/myślicie? (o tych trzech przykładach z uwzględnieniem powyższych informacji)?
...
Napisał(a)
Wrzuć do wglądu zdjęcie, skoro coś się zmieniło. Co się działo od stycznia, byłeś na redu, napisz cos o tym czasie?
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
...
Napisał(a)
Właściwie zdjęcie obowiązuje to samo. Wcześniej po prostu źle szacowałem poziom bf. Jak go dopiero zmierzyłem to okazało się ze mam jedynie 12,5.
...
Napisał(a)
Tam raczej nie jest 12,5%bf, 15%, przy niższym bf widać chociażby mieśnie brzucha, u Ciebie tego nie ma.
Nie wchodziłabym na mase, Flex dał Ci wskazówki co robić,a Ty na przekór chcesz masowac, rekomp byłoby ok, tym bardziej, że jesteś początkujący. https://www.sfd.pl/Body_fat__znaczenie_w_budowaniu_masy_mięśniowej-t1132868.html
Nie wchodziłabym na mase, Flex dał Ci wskazówki co robić,a Ty na przekór chcesz masowac, rekomp byłoby ok, tym bardziej, że jesteś początkujący. https://www.sfd.pl/Body_fat__znaczenie_w_budowaniu_masy_mięśniowej-t1132868.html
2
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
Polecane artykuły