Witam od poniedziałku planuje przejść na redukcje, lecz nie wiem jak się za to zabrać moje zapotrzebowanie kaloryczne wyliczyłem na jakimś internetowym kalkulatorze wyniosło ono 3900kcal aktualnie jestem na masie dziennie sporzywan ponad 4100kcal i chciałem się zapytać ile mam uciąć kalorii aby aby schodziłam sam tłuszcz i jaki dać rozkład BTW (nie zależy mi na czasie chcę przeprowadzić redukcje jak się należy). Wzrost 190 waga 95 staż 9 miesięcy (wieczna masa) BF~20%
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
a przy tych 4100kcal waga wzrasta? Na redukcji obniza sie zapotrzebowanie kaloryczne o 300-500 kcal
...
Napisał(a)
wiec miales nadwyzke kaloryczna, teraz musisz odjac te 300-500kcal o zapotrzebowania kalorycznego. Moze policz sobei od nowa i od tego odejmij kacl
...
Napisał(a)
Pół kilo na tydzień, to Cię trochę podlewac musiało. Myslę, że 3900kcal to również byłby dodatni bilans. Wyliczenia z kalkulatorów nie są zbyt dokładne i trzeba je brac z przymróżeniem oka.
Na początek dałbym 3400kcal i obserwował bf.
Biało trzymaj ok 2.5g i tłuszcz minimum 1g. Resztę węglami uzupełnij.
Na początek dałbym 3400kcal i obserwował bf.
Biało trzymaj ok 2.5g i tłuszcz minimum 1g. Resztę węglami uzupełnij.
Nie masz perspektyw? Stwórz je sam!
...
Napisał(a)
jw kalkulatory wyliczaja z wiekszym lub mniejszym bledem. Rob pomiary pasa i wagi co tydzien. Jak nie bedzie nic schodzilo to zacznij odejmowac kcal i dalej obserwuj organizm
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!