SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

masa, redukcja, masa, redukcja

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 1005

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 490 Wiek 35 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 8294
witam.

na ten rok treningowy zaplanowałem, następujący rozkład:
3 miesiące masa, 2,5 miesiąca redukcja, 3 miesiące masa, 2,5 miesiąca redukcja.

pytanie mam odnośnie przechodzenia między cyklami: robić to stopniowo czy raczej od razu? czytałem, że szybkie przechodzenie jest wskazane dla takich krótkich cykli bo wykorzystuje się napędzony metabolizm. przez "od razu" mam na myśli zmianę diety z dnia na dzień. natomiast stopniowo czyli obcinać/podbijać kcal przez okres 2 tygodni.

na masie jem 3700-3800 kcal, na redukcji 2700-2800.

trening siłowy z działu dla poczatkujących FBW 3x tydzień. na redukcji dodatkowo bieganie, kompleksy sztangowe.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU

Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 121 Wiek 33 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 17285
Gwałtowne zmiany w kaloryczności sprzyjają odkładaniu się tłuszczu / utracie masy mięśniowej. No i samopoczucie też raczej nie będzie dobre :). Ja bym robił manipulację 300kcal co 2 tygodnie. Czyli +300, obcinasz i 2 tygodnie lecisz na 0, potem obcinasz -300 i znowu 2 tygodnie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 539 Wiek 31 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 17724
Wg. mnie również tylko stopniowe zmiany wydają się sensowne :)

Just can't stop!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 490 Wiek 35 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 8294
dzięki za odpowiedzi. pozdrawiam
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Jak zwiększyć kcal, aby nie poszło w tłuszcz?

Następny temat

Dieta na masę(na spokojnie) do oceny

WHEY premium