Szacuny
22
Napisanych postów
4429
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
32976
Podczas wykonywania nie ktorych cwiczen trzesa mi sie rece.
Bynajmniej nie z powodu zbyt duzego ciezaru, i zmeczenia.
np. w wyciskaniu na lawce plaskiej, francuskim lezac.
Ale tez nogi mi sie trzesly po przysiadach, jak pozniej wykonywalem przyciaganie sztangi do brzucha (tu przyczyna moglo byc zmeczenie).
Wiecie o co chodzi?
btw: podczas francuskiego wyciskania lezac (faza opuszczania ciezaru)czuje napiecie w stawach lokciowych (tak jakby one pracowaly a nie miesnie - brak czucia)
Szacuny
9
Napisanych postów
1259
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
9969
Trzęsące się ręce to prawdopodobnie zbyt duży cieżar jak dla ciebie , bo i łokcie cię bolą .Zmniejsz troszkę ciężar i rób dokładnie czyli technika , technika i jeszcze raz technika .
POZDROWIENIA!!!
Szacuny
9
Napisanych postów
1259
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
9969
Dla mnie jest to oznaka ,że używasz zbyt dużych ciężarów i nie starcza ci po prostu siły.Moja rada to zmniejsz intensywność trningu troszkę cięzar i popraw technikę.Druga sprawa to te twoje skurcze .Pij węglowodany podczas trningu i nie tylko , magnez i potas sobie kup i ostatnia sprawa dobrze się rozgrzewaj i zacznij się także rozciągać to napewno ci pomoże.
POZDROWIENIA!!!
Szacuny
11
Napisanych postów
2063
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
58169
Hmm ja też trząsłem się niedawno przy ściąganiu drążka z wyciągu górnego (grzbiet), ale mi to przeszło, tylko nie wiem dlaczego. Ale wydaje mi się, że powinieneś spróbować zastosować się do rad kolegów - a nóż trzęsienie przejdzie. Nie masz przecierz nic do stracenia.