SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Pytanie na temat low carb

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 11901

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 698 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 19745
a czy dla kogoś kto nie stosował żadnego typu low-carb, pod cykl saa (cel masa dobrej jakości), lepsza bedzie dieta typu tkd czy bardziej ckd , a może bez ładowań ?

"...znasz nas przecież, my chcemy żeby było lepiej..."

~~faith~~

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 31 Napisanych postów 3215 Wiek 37 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 20315
Ciekawa jest opinia praktyka w tej kwestji.

(Niekwestionowany fachowiec i autorytet) Charles Poliquin mówi, że zdecydowana większość jego podopiecznych najlepiej odpowiada na odpowiednią dietę o zmniejszonej liczbie węgli.

(a tu ciekawa dyskusja z jego udziałem o dietach low-carb)

http://www.t-nation.com/readTopic.do?id=1141913

Zmieniony przez - junior__23 w dniu 2006-12-28 13:46:18

Ile do... czyli liczniki do wydarzeń http://ile-do.pl.pl
oraz
Kuchnia wietnamska na http://pyzamadeinpoland.pl 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
ellis ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 126 Napisanych postów 4616 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 53303
Nie czytałem tego wcześniej. Cassandra E. Forsythe to autorka kilku opublikowanych opracowań dotyczących diet low-carb. Np: to o braku konieczności eliminacji nasyconych kwasów tłuszczowych było autorstwa jej i Jeffa Volka. Jej wiedza w tym temacie z pewnością jest duża. W sumie chciałem zadać mailowo kilka pytań Volkowi, ale myślę, że jego odpowiedzi pewnie byłby zgodne z tymi jakie dała Cassandra E. Forsythe
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 265 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1288
@marek.c -
Co do diety śródziemnomorskiej to sprawa ma się inaczej niż jest to podawane w mediach.
http://www.westonaprice.org/traditional_diets/meddiet_pol.html
Do tego jest książka Thelmy Barer-Stein "You Eat What You Are: People, Culture and Food Traditions".

All the good things for those who wait

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Zastapienie chleba

Następny temat

Sprawa dotyczy węglowodanów

WHEY premium